1 Mei: samen naar Ommel

op apr 12, 17 in Parochieberichten met Reacties uitgeschakeld voor 1 Mei: samen naar Ommel

Toch wel mooi hoe een oude Meijelse traditie – op bedevaart naar Ommel – in enkele jaren tijd nieuw leven is ingeblazen. De kern van deze bedevaart is behouden: samen naar de Mis in deze kleine bedevaartplaats en aansluitend bij Eijsbouts tegenover de kerk samen koffie drinken. De datum is ook als vanouds gebleven: de 1e maandag van mei. Dit jaar – toevallig – 1 mei dus. Het ‘vervoer’ is wat diverser als vroeger. Een klein clubje dat te voet gaat; een grote groep op de fiets en sommigen met de auto.
Eerst wat praktische informatie: als we weten hoe laat het groepje lopers dit jaar vanaf de kerk vertrekt, doen we daarvan nog even mededeling op deze weblog. Eventuele andere lopers kunnen zich daar dan bij dit groepje aansluiten. De fietsgroep vertrekt om 8.30 uur bij de kerk.
Voor iedereen die deze dag van de partij wil zijn en op eigen gelegenheid gaat, is het goed om te weten dat om 10.00 uur kapelaan Roger in Ommel voorgaat in de bedevaartsmis. Na afloop van deze Dienst zijn alle ‘pelgrims’ welkom in café Eijsbouts voor ‘de koffie’.
De fietsgroep zet daarna koers richting Liessel, voor een bezoek aan de Liesselse molen, ook wel de ‘Volksvriend’ genoemd. We worden ontvangen door de molenaar ‘himself’ die ons het een en ander zal vertellen over de geschiedenis van deze molen – stammend uit 1903 – maar ook over eerdere molens in dit Brabantse dorp. We sluiten de fietstocht af met een gezamenlijke lunch bij ‘Oppe Koffie’. We verwachten hier tussen 3 en 4 uur te arriveren. De kosten van deze lunch (koffie en thee inbegrepen) zijn € 9,50 en dient iedereen zelf te betalen. Afsluitend kunt u nog een kaarsje aansteken in de Mariakapel van onze kerk die in deze meimaand met mooie bloemen heel fraai is aangekleed. Sluit u zich deze maandag aan bij de fietsgroep en doet u ook mee aan het middagprogramma dan dient u zich hiervoor vooraf aan te melden. U kunt zich opgeven bij Joke Hölscher (466.3162) of Huub Grommen (466.9074) Dit is nodig in verband met de verdere organisatie. Geef aan Joke/Huub ook even door met hoeveel personen u meedoet.
Net als voorgaande jaren gaat bij slecht weer de gezamenlijke fietstocht niet door en dat geldt eveneens voor het bezoek aan de Liesselse molen en de gezamenlijke lunch bij ‘Oppe Koffie’. De bedevaartsmis om 10.00 in Ommel gaat onder alle omstandigheden wel door en dat geldt ook voor het koffiedrinken bij Eysbouts. Bij slecht weer gaat iedereen op eigen gelegenheid. (Natuurlijk kunt u wel met familie, vrienden of buren regelen om samen te reizen.)
Nog vragen? Bel dan even met Joke of Huub!