Om even bij stil te staan

op nov 27, 17 in Om even bij stil te staan met Reacties uitgeschakeld voor Om even bij stil te staan

Kapelaan Roger Maenen

Wekelijkse gedachten door kapelaan Roger Maenen

Uit: de Gerardus-kalender / begin nieuwe kerkjaar (Advent)

De ochtenddienst begint, en er zit maar één man in de kerk.

De priester zegt tegen hem: “Volgens mij slaapt iedereen vandaag uit. Wilt U naar huis, of moet ik de preek bij het eerste kaarsje van de nieuwe groene krans evengoed houden?”

De man antwoordt: “als ik de kippen ga voeren, en er komt er maar eentje, dan geef ik die toch ook te eten?!”

De priester vatte het op als ‘ja’, beklimt de preekstoel enthousiast bij het begin van de Advent, en houdt een preek van een half uur.

Na afloop vraagt hij de man, wat hij van deze unieke ervaring vond. De man zegt: “als ik de kippen ga voeren, en er komt er maar eentje, dan geef ik die toch niet de hele emmer ineens!”

(de Gerarduskalender 2018, van het klooster in Wittem, is uit; en ook in Meijel zelf te bestellen – zie infobord in de kerk.