Bedevaart Ommel: maandag 6 mei

op apr 28, 19 in Parochieberichten met Reacties uitgeschakeld voor Bedevaart Ommel: maandag 6 mei

Toch wel mooi hoe een oude Meijelse traditie – op bedevaart naar Ommel – in enkele jaren tijd weer nieuw leven is ingeblazen. De kern is behouden: samen de H. Mis om 10 uur, met ons Herenkoor & inwijding van de eigen Meijelse Genade-kaars ‘2019’. En daarna een kopje koffie aangeboden in de vaste zaal, tegenover de kerk. Maar de vertrouwde ‘Eijsbouts’ heet nu, met de nieuwe eigenaar: ‘de Pelgrim’.

De datum is ook als vanouds: de 1e maandag, van de Mei(Maria)maand. Dit jaar, dus: ma. 6 mei.

Het ‘vervoer’ is divers: een klein clubje al vroeg te voet; een grote groep vertrekt om 8.30 uur bij de Meijelse kerk op de (electrische) fiets. En sommigen gaan zelfstandig met de auto.

Net als voorgaande jaren, gaat bij slecht weer de gezamenlijke fietstocht niet door (de H. Mis gaat wel altijd door; een ieder gaat dan, op eigen gelegenheid).

Dit geldt eveneens voor het middagprogramma van de fietsgroep: een bezoek dit jaar, aan de Sterrenwacht in Asten. De entree-kosten van 3 euro die zij vragen, dient iedereen zelf daar dan te betalen. Hun uitleg, met beginfilm en rondleiding o.l.v. een gids, duurt ongeveer 2 uur. Daarna is er tussen 15 en 16 uur tijd gereserveerd, om zelf -op eigen kosten- iets te nuttigen in het ‘Museumcafé’ van het Klokkenmuseum, precies tegenover de Sterrenwacht .

Rond 16 uur fietsen we als groep terug, naar Meijel.

Wie wil, kan teruggekomen in Meijel nog een kaarsje aansteken: bij het gesierde Mariabeeld in de kerk; of bij de Mariagrot op het kerkhof.

Degenen die meedoen aan dit middagprogramma, dienen zich vooraf aan te melden. Uiterlijk tot donderdag 2 mei, 12.00 uur bij Joke Hölscher. Meest wenselijk, per mail: joke.holscher@gmail.com . Indien opgeven via de computer voor U niet mogelijk is, of als U nog een vraag heeft, dan: tel. 466.3162.