Blindenbedevaart Sweikhuizen,

op jun 19, 17 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Blindenbedevaart Sweikhuizen,

In het Zuid Limburgse plaatsje Sweikhuizen wordt jaarlijks de blindendag – blindenbedevaart gehouden.
Dit ter ere van de Heilige Odilia, de patrones van de blinden en Slechtzienden als beschermheilige.
Dit jaar werd op zaterdag 17 juni wederom de 83e Blindendag georganiseerd. Een kort verslag van deze bijzondere bedevaart.

Bij aankomst werden wij persoonlijk begroet en welkom geheten door onze bisschop Mgr. Frans Wierts, die zelf ook een Visuele beperking heeft, te weten Macula Degeneratie, een doorgaans ouderdoms – gerelateerde oogaandoening waarbij het centrale gedeelte van het gezichtsvermogen wordt aangetast.

Zoals gebruikelijk werd er aangevangen met een processie, vanaf het Odiliaplein naar de kerk van Sweikhuizen.
Hierna was er een plechtige Eucharistie viering met de aanwezigheid van onze bisschop Mgr. Frans Wierts, die aan het einde van deze Eucharistieviering een innemend en persoonlijk verhaal heeft gedeeld met alle aanwezigen.

Aansluitend een gezamenlijke lunch mede mogelijk gemaakt door het organisatie comité van de jaarlijkse blindendag in Sweikhuizen.

Vervolgens hebben wij een adembenemend mooi concert onder muzikale begeleiding, van een klasse niveau mogen opluisteren van de sopraan Ria, die een compleet repertoire van werken uit Bach, sound of music en vele andere te gehore heeft gebracht.
Met aansluitend om 15.00 uur het officiële lof, en de daarbij behorende stilte aanbidding van het Allerheiligste, en aansluitend de traditionele Oogzegening waarbij de relikwie met de mond wordt aangeraakt, die heel veel impact op mij heeft gemaakt.

Tot zover mijn bijzondere ervaring als parochiaan met een Visuele beperking, tijdens de jaarlijkse bedevaart in het Zuid Limburgse Sweikhuizen.