Bloemen en sfeer

op feb 16, 16 in Parochieberichten met Reacties uitgeschakeld voor Bloemen en sfeer

In vele situaties zijn het bloemen die mede de sfeer bepalen. Dat is in een park, onze tuin of woonkamer zo, maar ook in de kerk. Het kan heel uitbundig of juist zeer ingetogen. En dan zijn er ook nog mensen die dat steeds weer in nieuwe vormen, in nieuwe creaties kunnen gieten. Met zo’n groepje mensen mag menige parochie zich gelukkig prijzen. Onze parochie vormt daarop geen uitzondering. Maar liefst negen vrouwen zijn hier het jaar rond mee bezig. En dit al voor het tiende jaar! We hebben ze bij deze gelegenheid voor u op het priesterkoor verzameld.

Bloemengroep

Van links naar rechts:Liesbeth Rongen; Marion Rooijakkers; Tonny van Lier; Wilma van Berlo; Karin Heldens; Tiny Daems; Mia Camps; Francien Schers; Tini LendersDoor het jaar heen is afwisselend  een groepje van drie vrouwen gedurende veertien dagen verantwoordelijk voor de bloemen. Zij maken dan de nieuwe ‘creaties’, maar zorgen er bijvoorbeeld ook voor dat ze vers water krijgen en eventuele verwelkte bloemen worden vervangen. Met hoogtijdagen als Kerstmis; Pasen en de Eerste Communie is het echter ‘alle hens aan dek’. Ideeën krijgen langzaam maar zeker gestalte in vaak heel mooie nieuwe creaties. ‘Je hebt het, of je hebt het niet’. Onze bloemengroep hééft het en daar mogen we als parochie heel blij mee zijn. De groep wil nadrukkelijk melden dat ze zich heel gelukkig prijzen dat ze voor al het groenwerk in hun ‘stukken’ altijd weer gebruik mogen maken van het ‘veelkleurige groen’ uit de tuinen van Sjaak en Tonny van Lier. En – voor de tweede maal in het bestaan van de groep – volgt in september een klus in de ‘buitencategorie’. Onder leiding van floraal vormgeefster Monique Koopmans wordt onze kerk dan weer veranderd in een ware ‘oogstdanktempel’. De dames verheugen zich nu al op het werken aan zo’n giga-project. Maat XXL mag je wel zeggen!  Het werken in zo’n grote ruimte als onze kerk is volstrekt anders als het ‘opsieren’ van je huiskamer met een mooie boeket,wordt ons duidelijk gemaakt. Leuke bijkomstigheid aan het werken in een groep is ook hier weer dat je ideetjes van elkaar opdoet, die je dan vervolgens weer zelf kunt toepassen. Nieuw voor de groep is het maken van de ‘krutjwis’ (veldkruiden) op 15 augustus. (Maria Hemelvaart). “We waren vorig jaar binnen de kortste keren uitverkocht”, laten ze ons weten. O ja, en bent u van plan om in voorjaar heel bijzonder gevormde struikjes, boompjes of takken uit uw tuin te verwijderen? Waarschuw een van de dames op de foto even. Wie weet kunnen ze er met Pasen of Kerstmis iets heel moois van creëren.
Bloemen, lichtpuntjes in ons leven.

Onze bloemengroep reikt ze onze parochiegemeenschap zomaar aan. Steeds weer, het jaar rond.