Bloemtapijt bij Kapel in ’t Zand

op aug 30, 18 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Bloemtapijt bij Kapel in ’t Zand

Veel mensen hebben iets met bloemen, we halen ze regelmatig in huis en planten ze in de tuin. Het Westland en Brabant staan bekend om hun bloemencorso’s en Lottum om haar Rozenfestival (vanaf 1922). In ons eigen dorp is enkele jaren geleden het Oogstdankfeest weer nieuw leven ingeblazen, met onze kerk als centrale punt.
Naast groenten en fruit nemen bloemen hierbij een belangrijke plaats in. Volgend jaar om deze tijd staat het feest weer hoog op de dorps- en parochieagenda! Ook Roermond en dan met name Kapel in ’t Zand, kent intussen haar eigen ‘bloementraditie’. Daar
wordt dit jaar van 8 t/m 13 september voor de 24ste maal het bloemtapijt aan de bezoekers getoond. En net als bij het Méélse Oogstdankfeest is dit alleen mogelijk dank zij de inzet van een grote groep vrijwilligers. Maar liefst 35 vrijwilligers zijn dan vijf dagen in de weer geweest om met gratis beschikbaar gestelde bloemen het tapijt voor u ‘uit te rollen’. Plaatst van handeling is het van oudsher bekende Kruiswegpark aan de Parklaan in Roermond.
Het thema sluit dit jaar aan bij het feit dat 600 jaar geleden – in 1418 – het eerste kapelletje op deze plek werd gebouwd. Het prachtige schouwspel is op de genoemde dagen van 10.00 tot 17.00 uur gratis te bewonderen. Vrijwilligers zijn dan aanwezig om tekst en uitleg te geven bij de 12 bloembedden. Voor de goede orde: in het park is een toiletwagen geplaatst en voor de sportievelingen onder u: er is ook een fietsenstalling aanwezig.
Het is dus alleszins de moeite waard om Roermond eens voor iets anders te bezoeken als om te winkelen!