BoeBaDoe Picknick

op sep 13, 17 in Parochieberichten met Reacties uitgeschakeld voor BoeBaDoe Picknick

Wat mag dat in ’s hemelsnaam weer zijn: een BoeBaDoe Picknick. Misschien een picknick in een ver Afrikaans land.? Nee hoor de oplossing ligt heel dicht bij huis: bij de buren in Beringe! Wat is het geval? Traditiegetrouw worden de communicanten (en hun familie) voor de zomervakantie in de pastorietuin van Meijel getrakteerd op een gezellige picknick. Door omstandigheden kon dat dit jaar niet doorgaan. Niets doen, was echter ook geen optie. En zo ontstond het idee om direct na de zomervakantie – zondag 10 september – met ‘de knapzak’ naar de BoeBaDoe Farm in Beringe te trekken. Na een oproep meldden zich maar liefst 70 personen aan: communicanten natuurlijk, maar ook hun familie.

Een kort sfeerverslag
De families begeven zich op eigen gelegenheid naar BoeBaDoe. De communicantjes wacht om 10.30 uur op het kerkplein de eerste verrassing. Boer Bart van BoeBaDoe komt hun hoogstpersoonlijk op het plein voor de kerk afhalen. Wel aardig als tussen al die vreemde voertuigen van het elcaminotreffen op deze zondagmorgen boer Bart met zijn huifkar verschijnt…
Bij aankomst op de Farm staan ouders, broers en zusjes, opa’s en oma’s de kinderen al op te wachten.
Boer Bart heeft nauwelijks tijd om de huifkar te openen en daar stormt het jonge grut al richting de hooibalen, skelters, de geitenwei en wat dies meer zij.. Boerin Floor heeft enige moeite om iedereen weer te verzamelen om iedereen welkom te kunnen heten op Boebada. Natuurlijk gelden – zoals overal – ook hier wel enkele regels, maar de belangrijkste is toch wel dat hier samen héél veel lol en plezier moet beleven. En die boodschap is niet aan dovemans oren gericht!
Om 12.00 uur is het ‘verzamelen geblazen, want dan worden de lunchpakketten uitgedeeld. En alle kinderen weten wel een lievelingsplekje te vinden. Voor de een is dat een lekker bankje, voor anderen een heuse pallethut en weer anderen hebben een onweerstaanbare voorkeur voor de hooischuur om van al dat lekkers te genieten. En de pappa’s, mamma’, oma’s en oma’s? Die genieten ervan op het terras in de heerlijke nazomerzon!
Na de lunch nodigt boer Bart iedereen nog uit voor een rondleiding op de boerderij en dan is het al snel 14.00 uur: het einde van ons communicantentreffen 2017! Voor de meeste ouders is het nog een hele kunst om de kroost mee naar huis te krijgen. Die willen de zon wel eens zien ondergaan hier op de Farmj van boer Bart en boerin Floor.
Al met al een geweldige belevenis daar in Beringe. Alle reden voor de organisatie om, boer Bart en boerin Floor hartelijk te danken voor hun gastvrijheid op deze zondag. En wie weet: misschien wel tot volgend jaar!!