Concert Herfstzon

op sep 18, 17 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Concert Herfstzon

Op zondag 24 september om 14:30 uur zal het Helmonds Kamerkoor zingen in de parochiekerk Heilig Hart van Jezus Grashoek.
De liederen die alle a capella gezongen worden vertellen over de Herfst:
over de zon, de vogels, de bloemen en de mens als dolende reiziger.

Het Helmonds Kamerkoor (HKK) is opgericht 1948. Het is daarmee het oudste nog actieve kamerkoor van Nederland.
Het koor bestaat uit ongeveer 20 enthousiaste, ervaren zangers die musiceren op hoog amateurniveau. Het is een hecht koor waarbij een goede sfeer en gezelligheid samengaat met kwaliteit. Om de kwaliteit te waarborgen, krijgt het koor met enige regelmaat workshops en masterclasses van zangpedagogen.
Het repertoire van het koor bestaat uit kamerkoormuziek uit verschillende stijlperiodes en varieert van ouder polyfone muziek tot eigentijdse composities.

Naast de wekelijkse repetities en studiedagen presenteert het koor jaarlijks een religieus en wereldlijk programma in en buiten Helmond. Tijdens de jubileumconcerten ter ere van het 65-jarig bestaan van het koor werd de Nicolas Cantate van Benjamin Britten uitgevoerd.
Vorig najaar zong het koor samen met zeven andere koren mee in het Spem in Alium van Thomas Tallis en in de Goede Week 2017 zong het koor in samenwerking met het Philipskoor en de Philharmonie Zuidnederland enkele keren de Mattheus Passion .

Vanaf 2001 stond het koor onder muzikale leiding van Kees Doevendans.
Afgelopen mei nam Peter-Paul van Beekum het dirigeerstokje van hem over.
Dit concert is zijn eerste concert samen met het Helmonds kamerkoor.