Debuutroman schrijfster Jasmijn Derckx

op jun 19, 18 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Debuutroman schrijfster Jasmijn Derckx

Vlak voor Kerst, verscheen de debuutroman van Jasmijn Derckx (1970). Een historisch en tegelijk zeer eigentijds boek, gebaseerd op het levensverhaal van haar vader Martin, geboren in Meijel, en de bekende theoloog Edward Schillebeeckx. Een persoonlijk en ontroerend waargebeurd verhaal aan de hand van nagelaten memoires van haar vader, na zijn overlijden na een ongeneeslijke ziekte. Een zoektocht naar levensvragen. Een persoonlijk en indringend beeld ook van de katholieke kerk, op de grens van heden en verleden. Met een geschreven pleidooi voor barmhartigheid.

Zondagmiddag 24 juni om 14 uur is het mogelijk de schrijfster te ontmoeten en te spreken. Zij zal fragmenten uit het boek voorlezen en verduidelijken, op locatie in de kerk van Meijel, die in delen van het verhaal een rol speelt. Na de aangeboden koffiepauze is het mogelijk in een open gesprek met haar te spreken. Vanzelfsprekend ook de mensen, die het afgelopen half jaar haar debuutboek zelf al hebben gelezen. (boek ‘Wegens Hemelvaart Gesloten – Jasmijn Derckx – Uitgeverij Paris Books – december 2017)