Informatiebijeenkomst maandag 19 maart

op mrt 6, 18 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Informatiebijeenkomst maandag 19 maart

Vanaf zijn verkiezing in 2013 maakt onze huidige paus Franciscus duidelijk waar hij staat. Zelf – wars van pracht en praal – kiest hij nadrukkelijk voor de allerarmsten en roept hij op, zorgvuldiger om te gaan met ons milieu. In zijn encycliek ‘Laudato Si’ zet hij op deze punten nog eens nadrukkelijk een aantal zaken op een rij.
Hij doet in deze rondzendbrief een appèl op ‘alle mensen van goede wil’ om met respect en eerbied om te gaan met de aarde en de armen. Er is een ingrijpende ommekeer nodig houdt de paus ons voor. Politiek, maatschappij, maar ook de kerk moeten veel sterker gericht zijn op het behoud van onze schepping. De vervuiling van ons milieu en de klimaatcrisis moeten tot staan gebracht worden. De leefomstandigheden van de allerarmsten dienen drastisch te verbeteren en aan de steeds verdergaande sociaal-economische ongelijkheid in de wereld dient een halt te worden toegeroepen.
Een problematiek waarvoor we hier in het rijke Westen, ook hier in Meijel de ogen niet langer mogen sluiten. Mw. Mia Janssen-Brouwer – vice-voorzitter van het dekenaat Horst-Helden wil over deze gedachtes van Paus Franciscus graag met praten.
Deze informatiebijeenkomst vindt plaats op maandag 19 maart a.s. om 19.30 uur in de Dagkapel van onze kerk. Vanaf 19.15 uur is er inloop met koffie/thee/. Deze activiteit past natuurlijk prima in deze Vastentijd en we van harte dat u hiervoor op deze maandagavond een uurtje vrijmaakt.

U bent van harte uitgenodigd!