Jeugd centraal in Meijelse parochie

op jun 28, 16 in Parochieberichten met Reacties uitgeschakeld voor Jeugd centraal in Meijelse parochie

vormsel 2 a
Geheel naar het voorbeeld van haar patroonheilige besteedt onze parochie veel aandacht aan de jeugd. Dat is niet alleen te zien aan de regelmatige kindernevendiensten, de speciale activiteiten rond Sinterklaas, Kerstmis en Pasen, maar ook aan de tijd en energie die worden gestoken in de voorbereiding op de Communie van de kinderen en het Vormsel dat enkele jaren later volgt. Wat betreft de communicanten is het intussen al enkele jaren gebruikelijk dat die aan het begin van de zomer verrast worden met een afsluitende activiteit; een picknick in de pastorietuin, waarbij ook de ouders en broertjes en zusjes welkom zijn. De picknick wordt door de kinderen zelf – met hulp natuurlijk van een paar ouders – klaargemaakt. De parochie zorgt voor tenten – voor het geval er regen uit de hemel neerdaalt en de Carnavalsvereniging levert het gebruikelijke meubilair. Inmiddels  een geslaagde formule in het dorp.
Waarom de communicanten wel zo’n afsluitende activiteit en de vormelingen niet, was de vraag die op tafel kwam. En die tenten staan er dat weekend toch en met  de tafels en banken is dat niet anders. En zo staat er in het weekend van 1 tot 3 juli nu twee activiteiten op het programma. Twee activiteiten die inmiddels helemaal zijn volgeboekt.

1 juli: Barbecue vormelingen
Het ‘regende’ aanmeldingen voor  de barbecue. Binnen de kortste keren stond de teller op maar liefst 60 aanmeldingen. Op de eerste plaats waren dat natuurlijk jongens en meisjes die een paar weken geleden door mgr. Wiertz ‘gevormd’ zijn. Maar natuurlijk ook ouders, broertjes en zusjes die graag van de partij willen zijn. Het ‘grote genieten’ gaat vrijdagavond om 19.00 uur beginnen. En dat genieten betreft niet alleen het eten. Bij een jeugdparty hoort natuurlijk ook muziek en daar gaat deze avond DJ Sem Hendrikx voor zorgen. Het einde is voorzien rond de klok van 22.00 uur. En hopelijk gaat het allemaal gebeuren bij een heerlijke temperatuur onder een strakblauwe lucht.

Zondag 3 juli: Picknick communicanten

Deze zondagmorgen/middag  wordt  de pastorietuin in beslag genomen door de communicanten voor de jaarlijkse picknick. De communicanten zijn om 11.00 uur aanwezig om – samen met enkele ouders – de noodzakelijke voorbereidingen te treffen. De pappa’s, mamma’s, broertjes, zusjes en zelfs opa en oma schuiven om 12.30 uur een voor de heerlijke picknick.  En ook voor deze picknick kunnen we ‘volle bak’ melden. We ontvingen maar liefst 73 aanmeldingen en meer kunnen we echt niet aan!

We wensen beide groepen – vormelingen en communicanten – een paar fijne uurtjes in onze pastorietuin!