op apr 2, 16 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Korte kerkberichten.

 Paus Franciscus heeft op paasmaandag de terreuraanslag in Pakistan scherp veroordeeld. Bij een zelfmoordaanslag bij de ingang van het Gulshan Iqbal-park in de Oost-Pakistaanse stad Lahore kwamen op paaszondag tientallen mensen om het leven. De paus noemde de daad “afgrijselijk” en eiste van de Pakistaanse autoriteiten dat ze religieuze minderheden in het land beschermen.

 Voor het eerst heeft Noorwegen meer inwoners die zeggen niet in God of een hogere macht te geloven dan mensen die dat wel doen. Dat blijkt uit het sociaal-cultureel onderzoek ”Norsk Monitor”, schreef Evangelical Focus maandag op zijn website.

 Op internet is het bericht dat een ontvoerde geestelijke uit Jemen zou zijn gekruisigd een eigen leven gaan leiden. De rooms-katholieke priester Thomas Uzhunnalil zou op Goede Vrijdag zijn gekruisigd door terroristen van IS, meldde onder meer Salzburg24. Kardinaal Christoph Schonborn van Wenen zou dat hebben gezegd tijdens een paasdienst.

 De protestantse hulporganisatie Kerk in Actie zoekt mensen die gedurende drie maanden in het Heilige Land als vrijwilliger willen meewerken aan het Oecumenisch Begeleidingsprogramma in Palestina en Israël (EAPPI).

 De Amerikaanse televisiepersoonlijkheid Moeder Angelica, oprichtster van het mondiale katholieke tv-station EWTN, is op paaszondag op 92-jarige leeftijd overleden. Rita Antoinette Rizzo werd geboren op 20 april 1923 in Canton (Ohio). Ze trad in 1944 toe tot de Arme Clarissen van de Eeuwigdurende Aanbidding in Cleveland en nam de naam Maria Angelica van de Annunciatie aan (afgekort: Angelica).

 Het aantal christenen in China groeit zo snel, dat hun aantal volgens sommige schattingen dat van de leden van de communistische partij overschrijdt. Dat meldt AsiaNews, dat spreekt over het “wonder van de bekeringen”. In de afgelopen Paasnacht werden alleen al in de kathedraal van Beijing meer dan honderd volwassenen gedoopt door aartsbisschop Joseph Li Shan.

 Het zal een wat ongebruikelijk gezicht zijn: kerkgebouwen met aan hun gevel hét symbool van gay pride. Hijs deze zomer allemaal de regenboogvlag, vraagt de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA) aan alle christelijke gemeenschappen in de stad. Niet alle kerkgemeenten lopen er warm voor.

 Zou hij er dan toch komen, de kerkscheuring die al jaren in de lucht hangt? Bij een vergadering komende week in Engeland gaan leiders van de anglicaanse kerken op zoek naar een oplossing voor hun diepe onderlinge verdeeldheid over homo’s. Afrikaanse leiders spreken al dreigende taal.

 Slachtoffers van misbruik in de Rooms-Katholiek Kerk in Nederland hebben tot nu toe bijna 21 miljoen euro aan schadevergoeding gekregen. Het gaat daarbij om 699 zaken. De mogelijkheid voor indiening van klachten sloot 1 mei vorig jaar.