op jun 11, 16 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Korte kerkberichten.

 Het Geloofsgesprek en de eucharistieviering op de landelijke televisie, komen zondag (12 juni) vanuit Limburg. Om 10.15 uur spreekt Leo Fijen met zr. Sara Böhmer uit Thorn en om 10.30 uur wordt de H. Mis rechtstreeks uitgezonden vanuit de basiliek van Meerssen. De KRO-programma’s zijn te zien op NPO 2.

 Het komt nog maar zelden voor in ons bisdom, maar in de parochiekerk H. Naam van Jezus in Broekhuizenvorst heeft hulpbisschop Everard de Jong op zaterdag 4 juni een nieuw altaar gewijd. Dat was het slotstuk van een renovatie van de kerk die vorig jaar werd afgerond.

 Het Amerikaanse Reformed Theological Seminary (RTS) heeft vorige week een nieuw theologisch online tijdschrift gepresenteerd met de titel Reformed Faith and Practice (RF&P).

 Drie, twee, één, nul!” Een groot gejuich gaat op, zaterdagmiddag om 13.30 uur. In het Arnhemse GelreDome is de 42e EO-Jongerendag van start gegaan. Meer dan 22.000 jongeren zijn samengekomen rond het thema ”This is Love”.

 De pastorale medewerkers van de Belgische en Nederlandse boerenbonden hebben zich woensdag 8 juni in Roermond gebogen over de milieu-encycliek ‘Laudato Si’ van paus Franciscus. De zogeheten ‘Proostendag’ werd dit jaar georganiseerd door de Limburgse Land- en Tuinbouwbouw en de Dienst Kerk en Samenleving  van het bisdom.

 Kruispunt reist mee met de unieke bedevaart naar Lourdes door nabestaanden van slachtoffers van geweldsmisdrijven. Het is de eerste keer dat Justitie in samenwerking met een aantal instellingen voor slachtofferhulp een dergelijke initiatief neemt. De deelnemers hopen dat de kracht van Lourdes helpt bij de verwerking van hun verlies.

 Een Nederlands schaalmodel van de ark van Noach is vrijdag in de haven van Oslo in aanvaring gekomen met een aangemeerd schip van de Noorse kustwacht. De ark, die gebouwd is door de Noord-Hollandse aannemer Johan Huibers, liep volgens Noorse media flinke averij op.