op mrt 18, 17 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Korte kerkberichten.

 Paus Franciscus heeft als eerste paus in de geschiedenis de overstap gemaakt naar een volledig elektrisch aangedreven wagen. Het voertuig werd hem voor zijn verjaardag aangeboden door Wermuth Asset Management, een Duitse investeringsgroep voor alternatieve energie.

 Mgr. Gerard de Korte, de bisschop van Den Bosch, waarschuwt in een column tegen gevaarlijke ontwikkelingen in de Nederlandse politiek, zoals negativisme en islamofobie. Katholieken mogen zich bij de komende Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart niet laten meevoeren door populisten, de nieuwe rattenvangers van Hamelen.

 De katholieke kerk in Duitsland en Luxemburg spoort met de actie autovasten aan tot een verandering van de levensstijl in de veertigdagentijd. Leren omgaan met een app om uitsluitend met het openbaar vervoer ergens naartoe te reizen. Die activiteit verwachten wij niet meteen in een kerk. Het betekent nochtans het startsignaal voor het autovasten, de jaarlijkse actie van de katholieke en lutherse Kerk in de veertigdagentijd in Duitsland, Oostenrijk en Luxemburg.

 Het Vaticaan heeft op het laatste moment besloten ingeschreven journalisten en publiek toegang te ontzeggen tot een omstreden conferentie over duurzame economische groei. Dat schrijft Robert Royal van The Catholic Thing, een Amerikaanse website die de warme steun geniet van aartsbisschop Charles Chaput van Philadelphia.

 Het altaar van de voormalige Pauluskerk in Someren-Noord heeft een nieuw kerkelijk huis gevonden in de plaatselijke Lambertuskerk. De Pauluskerk werd begin deze maand aan de eredienst onttrokken. Er kwamen te weinig mensen naar de kerk in Someren-Noord. Voor de complete inventaris wordt naar alternatieve locaties gezocht.

beschermen”.

 Paus Franciscus spreekt in een uitgebreid interview met Die Zeit van donderdag 9 maart zijn bezorgdheid uit over het priestertekort in Duitsland en andere Europese landen en kondigt aan dat hij in 2017 of 2018 niet naar Duitsland reist voor de herdenkingen van de 500ste verjaardag van de start van de Reformatie.

 De markante Brabantse priester Cor Mennen (72) heeft afgelopen zondag officieel afscheid genomen als pastoor van de Heilige Willibrordusparochie in Oss. De goedlachse parochieherder gaat met emeritaat, zo werd begin dit jaar bekend. De Brabander staat bekend vanwege zijn orthodoxie die hij niet onder stoelen of banken steekt. Ook schuwde hij lange tijd kritiek op het kerkelijk beleid niet.