op apr 29, 17 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Korte kerkberichten.

 De schuttersbroederschap Sint Sebastianus uit Kerkrade viel zondag 23 april de eer te beurt om door paus Franciscus begroet te worden. De leden van de Kerkraadse broederschap maken een reis naar Rome bij gelegenheid van het 400-jarig bestaan van hun schuttersbroederschap. Zondagmiddag waren ze uiteraard op het Sint-Pietersplein om de paus zijn wekelijkse Angelustoespraak te horen uitspreken. Vanuit het raam van zijn werkkamer heette de paus de Kerkradenaren van harte welkom.

 De SGP gaat met een nieuw initiatief de strijd aan met de Nederlandse euthanasiepraktijk. Door de inzet van internationale druk hoopt de christelijke partij euthanasie in Nederland een halt toe te roepen. Een van de opties die op tafel liggen is het ontwikkelen van een korte documentaire om te tonen hoe ver de praktijk in Nederland is. De SGP hoopt hiermee meer bekendheid in het buitenland te krijgen voor de “ernstige situatie in Nederland”.

 Scholen gooien christelijk cultuurgoed te grabbel? Bij nader inzien bleken de recente mediaberichten over afgezwakte paasvieringen nogal overtrokken. Waarom doen de christelijke partijen dan zo enthousiast mee met de stemmingmakerij?

 De Kerk heeft ook vandaag de dag nog martelaren nodig. Dat zei paus Franciscus zaterdag. Er is behoefte aan heiligen in het leven van alledag, aan getuigen, maar ook “aan diegenen, die de moed hebben om de genade aan te nemen getuigen tot het einde, tot de dood te zijn”.

 De Nederlandse regisseur Paul Verhoeven is van plan volgend jaar in Frankrijk een nieuwe film te gaan draaien. Blessed Virgin, zoals de voorlopige titel luidt, wordt een bewerking van het boek Immodest Acts van schrijfster Judith C. Brown. Het boek vertelt over het leven van de lesbische non Benedetta Carlini, die in de renaissance leefde in een klooster in Italië. Brown baseerde haar roman, die ze in de jaren tachtig publiceerde, op onderzoek in de archieven van Florence.

 In kader van het jaarlijkse evenement ‘De Nieuwe Bavo bloeit’ is de kathedrale basiliek de Sint Bavo in Haarlem vanaf vrijdag 21 april versierd met meer dan 50.000 bloemen. De versieringen zijn aangebracht door meesterbinder Ingeborg Kemperman in samenwerking met leerlingen van het Wellantcollege uit Rijnsburg.

 Duitsland is qua katholieke huwelijksvoorbereiding een ontwikkelingsland en dat moet anders. Dat zei kardinaal Walter Kasper onlangs tijdens een priesterdag in het aartsbisdom Salzburg.