op feb 5, 16 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Korte kerkberichten.

 Ligt de ark van Noach echt op Ararat? Een groep christelijke Chinese onderzoekers verraste in 2010 de wereld met spectaculaire vondsten op de berg Ararat. De zogeheten NAMI-groep (Noah’s Ark Ministries International uit Hong Kong) beweerde toen met 99,9 procent zekerheid de ark gevonden te hebben.
 Mag de voormalige Mathenesserkerk in Rotterdam worden gesloopt om plaats te maken voor een megamoskee? Over die vraag gaat de Raad van State zich mogelijk buigen.

 Een van de oudste kerken ter wereld, de Moeder Godskerk in de Turkse stad Diyarbakir, is vorige week beschadigd geraakt bij het geweld tussen de Turkse regering en de Koerdische beweging PKK.

 Mama en fotografe Leilani Rogers fotografeert al meer dan vijf jaar bevallingen. Van thuisbevallingen tot bevallingen in het ziekenhuis, je kan het zo gek niet bedenken of Leilani heeft het wel in haar archief staan. Pasgeleden maakte ze een deel van dit archief zichtbaar voor publiek.

 In Rome zijn de relieken van twee grote kapucijnen gearriveerd. Het gaat om de lichamen van Sint-Pius van Pietrelcina – beter bekend als Padre Pio – en Sint-Leopold Mandic. Beiden waren populaire biechtvaders. Op verzoek van paus Franciscus zijn hun stoffelijke overschotten in het kader van het Heilige Jaar van Barmhartigheid naar Rome gebracht.

 Een christelijke bakker moet de vrijheid hebben te weigeren een ‘homotaart’ te leveren. Dat schrijft een van de meest militante boegbeelden van de Britse homobeweging, Peter Tatchell. In een opiniebijdrage in The Guardian legt Tatchell uit hoe hij volkomen van mening is veranderd in de zaak van Ashers Bakery in Belfast. Het christelijke familiebedrijf weigerde in 2014 een taart te leveren met een logo van de homobeweging en een slogan voor het ‘homo-huwelijk’.

 Maak het niet mogelijk om iemand te helpen bij zelfmoord, wanneer diegene klaar is met zijn of haar leven en dood wil. Dat concludeert een commissie van wijzen onder leiding van Paul Schnabel. Die presenteerde het advies over ‘voltooid leven’ vandaag aan minister Edith Schippers van Volksgezondheid en minister Ard van der Steur van Justitie.

 Veel evangelische christenen houden zich namelijk enorm bezig met genezing. Ze geloven dat God regelmatig zieke mensen geneest. Dus zelfs als iemand volgens artsen ongeneeslijk ziek is, blijven deze christenen hopen op genezing,” schrijft Karin van de Geest.

 Wat ligt er verborgen onder de tempelberg? Voor de eerste keer in de geschiedenis van Jeruzalem hebben we de mogelijkheid om de begraven schatten te onthullen. Het is heilig grondgebied voor een groot deel van de wereldbevolking: Christenen, Joden en Islamieten. Er mogen geen opgravingen gedaan worden op de Tempelberg. Er ontpopte zich echter een unieke mogelijkheid om de Tempelbergschatten te onderzoeken.