op mei 6, 17 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Korte kerkberichten.

 De gemeente Asten is geschrokken van de vraagprijs van de Astense paters voor hun Heilig Hartklooster. Ze willen 2,5 miljoen euro voor het complex in de Wilhelminastraat, terwijl Asten meer denkt aan de WOZ-waarde die 8,5 ton lager ligt. Rene Martens van dienstencentrum De Beiaard is stellig: ,,De prijs moet een flink stuk naar beneden, zeker tot onder de twee miljoen euro. Daar zijn we nu druk mee bezig. Lukt dat niet dan is het project niet haalbaar.”

 Een Indiase minister heeft honderden knuppels aan nieuwe bruiden cadeau gegeven, bedoeld als bescherming als hun mannen zich agressief gaan gedragen. De minister, Gopal Bhargava, zegt dat hij met de huwelijkscadeau’s het huiselijk geweld jegens vrouwen in het land wil terugdringen. Op de knuppels staat de tekst “te gebruiken tegen dronkaards”.

 In het weekend van 10 en 11 juni worden voor de achtste maal de Open Kloosterdagen gehouden. Bijna veertig kloosters zetten hun deuren open om bezoekers te verwelkomen.

 In oktober 2018 wordt in Rome de 15e Gewone Algemene Bisschoppensynode gehouden met als thema ‘Jongeren, het geloof en de onderscheiding van de roeping’. Ter voorbereiding van deze synode wordt aan parochies wereldwijd gevraagd een vragenlijst in te vullen. Deze lijst is opgenomen in het Voorbereidend Document voor de synode.

 Broeder René Stockman, generale overste van de Broeders van Liefde, verwacht een “duidelijke stellingname van de Belgische bisschoppenconferentie” over het in principe toelaten van euthanasie in zorginstellingen van de Belgische tak in de orde. Hij is daarnaast uiterst kritisch over uitlatingen hierover van de Antwerpse bisschop Johan Bonny.

 Paus Franciscus is na zijn tweedaagse bezoek aan Egypte veilig in Rome teruggekeerd. Volgens commentatoren is de reis van groot belang geweest voor de betrekkingen tussen de christelijke en de islamitische wereld.

 Op zaterdag 13 mei is het 100 jaar geleden dat Maria de eerste keer verscheen aan drie herderskinderen in Fatima (Portugal). In totaal zouden er zes verschijningen plaatsvinden. Steeds op de 13evan de daaropvolgende maand. Tijdens de verschijningen openbaarde Maria drie geheimen aan de kinderen. Ook vroeg ze om boete te doen en de rozenkrans te bidden.

 Zondag 7 mei wordt in de Rooms-Katholieke Kerk wereldwijd gebeden voor roepingen. Voor deze 54e Roepingenzondag heeft paus Franciscus als thema gekozen: Voor de zending door de Geest voortgestuwd. De geautoriseerde Nederlandse vertaling van zijn boodschap voor deze dag is nu beschikbaar.