op jun 3, 17 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Korte kerkberichten.

 ’s Werelds oudste katholieke zuster, Candida Bellotti, is afgelopen zaterdag overleden. Zuster Candida is 110 jaar oud geworden, meldt het Vaticaan. Paus Franciscus belde op 20 februari met de oude zuster om haar te feliciteren met haar 110e verjaardag. In 2014 had ze hem al eens ontmoet. Hij was de tiende paus die tijdens haar leven werd gekozen.

 We vertrekken met weemoed uit Lourdes. U, maar ik ook,” dat zei een zichtbaar geëmotioneerde bisschop Frans Wiertz tijdens de slotviering van de Limburgse Bedevaart in Lourdes. Na 24 jaar was het de laatste keer dat mgr. Wiertz als residerend bisschop de bedevaart begeleidde. “Van deze reis herinner ik me vooral de handen. Knoestige handen, frêle handen en vooral veel dankbare handen. Ik zie niet meer zo goed, maar die handen heb ik goed gevoeld.

 De belangstelling voor de bisschopswijding van Mgr. Van den Hout is zo groot dat alle 700 plaatsen voor de plechtigheid in de Sint Jozefkathdraal inmiddels vergeven zijn. Er zal zaterdag 3 juni alleen toegang tot de kathedraal zijn op vertoon van een toegangskaart. Dat meldt het bisdom Groningen-Leeuwarden.

 Paus Franciscus bad zondag voor de slachtoffers van de recente aanslagen in Egypte en in Manchester “waar zo veel jonge levens op wrede wijze kapot zijn gemaakt”.

 Ook bisschop geeft zegen tijdens Roze Zaterdagviering in Sint-Jan’, kopt het Brabants Dagblad op haar site (1 juni 2017). Dat de bisschop bij deze oecumenische viering aan het begin van Roze Zaterdag aanwezig is, valt op te maken uit een filmpje dat te zien is op de site van de organisatie van Roze Zaterdag.

 Vanaf woensdag 31 mei viert het Mariabedevaartsoord Kevelaer haar 375-jarig bestaan. Kevelaer, dat net over de grens in Duitsland ligt (nabij Venlo), is van oudsher een belangrijke bedevaartplek voor Nederlandse Rooms-Katholieken ook omdat deze plek vroeger bij de Zuidelijke Nederlanden hoorde. Mgr. F. Wiertz, bisschop van Roermond en mgr. T. Hoogenboom, hulpbisschop van het aartsbisdom, waren bij deze jubileumviering aanwezig.