op jun 10, 17 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Korte kerkberichten.

 De aalmoezenier van de Italiaanse voetbalclub Torino heeft zich verontschuldigd voor het feit dat de klok van zijn kerk feestelijk luidde nadat stadgenoot en aartsrivaal Juventus de finale van de Champions League had verloren. Volgens priester Riccardo Robella is er sprake van een pijnlijke misstap. Een parochiemedewerker zou buiten zijn medeweten de klokken van de parochiekerk van de Allerheiligste Drie-eenheid in Nichelino hebben geluid nadat Real Madrid Juventus zaterdag met 4-1 had verslagen.

 Gouverneur Theo Bovens van de provincie Limburg, loco-burgemeester Ferdinand Pleyte van Roermond en plebaan-deken Rob Merkx hebben de ‘grootste orgelpijp ter wereld’ onthuld. Dit gebeurde bij de Sint-Christoffelkathedrdaal in Roermond.

 Dat de christenen in het Midden-Oosten het moeilijk hebben, is geen nieuws. De leegloop is nu ook cijfermatig vastgesteld. En wat blijkt? Het gruwelijke geweld van IS in Irak en Syrië is slechts de finale van een langdurig proces van uitroeiing van Jezus’ volgelingen.

 Paus Franciscus heeft afgelopen zondag met tienduizenden gelovigen gebeden voor de slachtoffers van de aanslag in Londen. God moge “de wonden van de oorlog en het terrorisme genezen”, zei hij na de pinkstermis op het Sint-Pietersplein. Hij herinnerde daarbij in het bijzonder aan de “onschuldige burgers” die in Londen slachtoffer van de jongste aanslag werden. “Moge de Heilige Geest de hele wereld vrede geven”, bad Franciscus.

 Onbekenden hebben een reliekhouder met daarin een deeltje van de hersenen van de heilige Don Bosco gestolen uit de naar hem vernoemde basiliek in zijn geboorteplaats Castelnuovo, vlakbij Turijn.

 Mgr. De Korte schrijft in een brief dat hij heeft ingestemd met de oecumenische gebedsviering op Roze Zaterdag in de Bossche Sint-Jan “onder de voorwaarde dat er tijdens de gebedsdienst niets wordt gezegd dat tegen de leer van de Kerk ingaat”.

 Meer dan 130 Britse imams en religieuze leiders hebben hun collega’s opgeroepen om voortaan het traditionele dodengebed te weigeren voor terroristen. In een gezamenlijke verklaring van maandag veroordelen zij de terreuraanslagen in Londen en Manchester en betuigen zij hun medeleven aan de slachtoffers en hun families en nabestaanden.