op okt 7, 17 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Korte kerkberichten.

 Wat is een kerk zonder muziek? Muziek hoort bij de liturgie. Zingen is dubbel bidden, zeggen we wel eens. Maar ook andere vormen van muziek in de kerk kunnen heel mooi en sfeervol zijn. Om het belang van kerkmuziek te onderstrepen, houdt de Sint-Gregoriusvereniging op zondag 8 oktober in Roermond een Dag van de Kerkmuziek. Op en rond deze dag zijn er diverse muzikale activiteiten.

 In het kader van de Week van de Armoede wordt op zes plekken in Limburg deze weken de theatervoorstelling ‘De OmZieners’ opgevoerd. In dit toneelstuk worden de verhalen verteld van mensen die in armoede leven. De voorstelling is een initiatief van de Joseph Wresinski Cultuur Stichting, die verbonden is met de Vierde Wereldbeweging. De uitvoeringen in Limburg zijn tussen 6 en 18 oktober in Maastricht, Sittard, Weert, Horst, Heerlen en Roermond.

 Paus Franciscus heeft afgelopen maandag een rouwtelegram gestuurd naar mgr. Joseph Anthony Pepe, de bisschop van Las Vegas. Daarin spreekt hij zijn medeleven uit met de slachtoffers van de dodelijke schietpartij en hun familieden. De 64-jarige Stephen Paddock beschoot er vanuit zijn hotelkamer een menigte die naar een countryconcert stond te luisteren. Minstens 50 mensen werden gedood, 400 mensen raakten gewond.

 De Spaanse bisschoppenconferentie stelt een “eerlijke en edelmoedige dialoog” voor als oplossing voor het conflict over de uitslag van het Catalaanse onafhankelijkheidsreferendum dat gisteren werd gehouden. Het door de Spaanse overheid verboden referendum liep afgelopen zondag uit op een harde confrontatie tussen de kiezers en de Spaanse politie, waarbij honderden gewonden vielen.

 De Duitse stichting voor patiëntenbescherming heeft de positie van de Belgische organisatie van de Broeders van Liefde rond euthanasie bekritiseerd. “Gij zult niet doden. De Belgische congregatie van de broeders van liefde heeft dat gebod verloren”, aldus voorzitter Eugen Brysch in een interview met KNA.

 De katholieke Kerk in Colombia heeft met vreugde gereageerd op de wapenstilstand tussen de regering en de guerrillabeweging ELN die afgelopen weekeinde is ingegaan. Die moet in principe 100 dagen duren.