Korte kerkberichten

op dec 23, 17 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Korte kerkberichten

 Geen Jack Frost of Santa Claus, maar een animatiefilm geïnspireerd op het kerstverhaal van Christus is de kerstfilm van 2017. The Star brengt het kerstverhaal vanuit een verrassend standpunt, vanuit de dieren. De film is in Amerika een enorme hit en staat in de top 10 van de meest bekeken bioscoop films. De animatiefilm ging 17 november in premiere en is een gigantisch succes. Hij staat nu al in de top 10 van meest bekeken bioscoopfilms in de Verenigde Staten. In de kerstfilm spelen dieren, drie kamelen en een ezel, de hoofdrol. Het is een komische film van regisseur Timothy Reckart waarin hij het kerstverhaal verteld vanuit het standpunt van de dieren. In de Bijbel vinden we weinig details over de dieren bij de geboorte van Christus. Wel lezen we over de ezel en de schapen van de herders, zegt Reckart. Juist die invalshoek, waarbij het kerstverhaal vanuit hun perspectief wordt verteld, zorgt voor een nieuwe, frisse kijk op de gebeurtenissen.

 De communicatiekanalen van het Vaticaan krijgen dit weekend een grote make-over. Vatican News, Vatican Media en Radio Vaticana Italia worden aangepast vormen het nieuwe concept met eigen logo’s en een ontwerpen. Volgens Vatican News is dit idee geïnitieerd door paus Franciscus en wil men met de aanpassingen weer volledig aansluiten bij de moderne digitale tijd.

 Vrijdag 15 december hebben het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken (CIO) en de Belastingdienst een hernieuwd samenwerkingsconvenant ondertekend. In dit convenant zijn afspraken gemaakt over het toezicht in het kader van de regeling voor Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI’s). Het bestuur en het financieel beheer van een ANBI moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen.

 De journalistiek moeten de waarheid en reflectie verkiezen boven sensatiezucht en geschreeuw, vertelde paus Franciscus zaterdag tegen journalisten. Het is belangrijk dat de criteria van oordeelsvorming en informatie geduldig en methodisch worden aangeboden, zodat de publieke opinie in staat is om te begrijpen en te onderscheiden, en niet verbluft en gedesoriënteerd is”, aldus de paus tijdens een ontmoeting in het Vaticaan met ongeveer 350 leden van de Italiaanse pers.

 Tienduizenden kinderen en tieners zijn de afgelopen decennia het slachtoffer geworden van seksueel misbruik in kerkelijke- en overheidsinstellingen in Australië. Dat blijkt uit het eindrapport dat een speciale commissie na jaren onderzoek vrijdag heeft gepubliceerd.

 God verwacht van mensen dat ze vruchtbaar zijn door voor anderen te leven en leven te geven. Dat zei paus Franciscus afgelopen woensdagmorgen tijdens zijn preek in de kapel van Casa Santa Marta.

 Kerk in Nood Nederland heeft afgelopen dinsdag met de grootste kerstkaart van Nederland aandacht gevraagd voor christenen in Irak die moesten vluchten voor de terreur van Islamitische Staat (IS).