op nov 12, 16 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Korte kerkberichten.

 Priester Frank Pavone, de omstreden leider van Priests for Life, heeft verontwaardiging uitgelokt door een ongeboren kind op een altaar te leggen. Daarbij hield hij een laatste pleidooi voor kiezers om toch vooral op Donald Trump te stemmen.

 In Norcia staan slechts enkele muren overeind van de bekende Sint Benedictusbasiliek na de jongste aardbeving in het gebied. De aardbeving had een kracht van 6,5 op de schaal van Richter. De schokken werden tot in Oostenrijk geregistreerd. Voorlopig zijn geen dodelijke slachtoffers gemeld.

 Katholieke scholen hebben veel van waarde in te brengen in de samenleving. In de landelijke Week van het Katholiek Onderwijs wordt die inbreng in de schijnwerpers gezet. Dit jaar van 7 tot en met 11 november. Met diverse activiteiten om die inbreng van katholieke scholen te delen en vieren.

 Afgelopen zondag is in Rome mgr. A.L.M. Hurkmans, emeritus bisschop van ’s Hertogenbosch, aantreden als rector van de Friezenkerk in Rome. Bij de plechtigheden was namens de Nederlandse Bisschoppenconferentie voorzitter mgr. Van den Hende aanwezig.

 Het Vaticaan heeft besloten niet langer te luisteren naar kardinaal Joseph Zen, de kritische emeritus-bisschop van Hongkong. Hij omschrijft Zen daarin als de “kampioen van de godsdienstvrijheid in China en ‘woordvoerder’ van de ondergrondse Kerk”. De voormalig bisschop van Hongkong (84) is een fel criticaster van het communistische regime van China.

 Met een mis voor duizenden (ex-)delinquenten en gevangenispersoneel, en later voor kwetsbaren in de vrije wereld, sluit paus Franciscus deze maand het ‘heilig jaar van barmhartigheid’ af.

 Tien punten die een stem geven aan het ongeboren kind. Deze open brief is geschreven in de Week van het leven. Verschillende organisaties slaan de handen in elkaar met ieder hun eigen activiteiten rond één speerpunt: abortus en de nood die daaronder ligt. De NPV maakte een film en schreef een statement. Bij abortus gaat het om twee levens. Met deze 10 punten wil de NPV stem geven aan het ongeboren kind. Omdat iedere vrouw én ieder kind, beter verdient dan een abortus.

 Blanke katholieken hebben bij de afgelopen presidentsverkiezingen in de VS “overweldigend” op Donald Trump gestemd. Dat zegt de Amerikaanse jezuïet Thomas Reese (71) in een artikel op katholisch.de.

 In het Chinese Changzhi is donderdag de nieuwe bisschop van het plaatselijke bisdom gewijd. Hij heeft de goedkeuring van zowel de Heilige Stoel als de Chinese overheid.