Maandag 7 mei: samen naar Ommel

op apr 9, 18 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Maandag 7 mei: samen naar Ommel

De Vastelaovesmis van dit jaar kende een mooie act. Begeleidt door de Heimatkapel werd de samenspraak van de Méélse prinsen afgesloten met het zingen – samen met kapelaan Roger – van het lied “Wij zijn samen onderweg”.
Wie weet klinkt het lied ook wel op 7 mei als we weer samen op bedevaart gaan naar Ommel. Sinds enkele jaren is deze oude traditie – met succes – nieuw leven ingeblazen. Natuurlijk is het wel in een nieuw jasje gestoken. Niet meer biddend en te voet, maar ‘op de fiets’, ook al ontwaren we in Ommel elk jaar ook wel weer enkele lopers. Weer andere komen per auto naar het bedevaartsoord omdat ook fietsen niet meer tot de mogelijkheden behoort.
De fietsgroep vertrekt deze ochtend om 8.30 uur bij de kerk.
Voor alle deelnemers geldt dat men vóór 10.00 uur in Ommel dient te zijn. Op dat tijdstip begint de bedevaartsmis, waarin ook dit jaar kapelaan Roger voorgaat. Na afloop van de Dienst zijn alle ‘pelgrims’ welkom in café Eijsbouts voor ‘de koffie’.
Voor de fietsgroep is er na de koffie nog een ‘middagprogramma’. Verleden jaar kon dit middagprogramma – een bezoek aan de Liesselse Korenmolen molen – vanwege het slechte weer geen doorgang vinden. We gaan nu dus ‘op herhaling’ bij molenaar Peter Rongen in Liessel. We maken met hem een rondgang door de molen en natuurlijk horen we dan meer over de geschiedenis van deze uit 1903 stammende molen, ook wel ‘de Volksvriend’ genoemd.
De fietstocht wordt tussen 3 en 4 afgesloten met een ‘verlate lunch’ bij ‘Oppe Koffie’. De kosten van deze lunch (koffie en thee inbegrepen) bedragen € 9,50 en dient iedereen zelf te betalen. Afsluitend kunt u nog een kaarsje aansteken in de Mariakapel van onze kerk die in deze meimaand fraai is ‘aangekleed’ met mooie bloemen. Degenen die meedoen aan dit middagprogramma dienen zich hier vooraf voor aan te melden. U kunt zich opgeven bij Joke Hölscher (telefoon: 466.3162) of via de mail: joke.holscher@gmail.com. Deze opgave is noodzakelijk in verband met de verdere organisatie van deze middag.
Mocht het weer onverhoopt deze dag opnieuw slecht zijn, dan gaat iedereen op eigen gelegenheid naar Ommel (Natuurlijk kunt u dan wel met vrienden, buren of familie regelen om samen te reizen.) Ook het bezoek aan de Liesselse molen en de gezamenlijke lunch bij ‘Oppe Koffie’ gaat in dat geval niet door. Maar natuurlijk rekenen we ditmaal op mooi fietsweer! De bedevaartsmis om 10.00 uur en het gezamenlijk koffiedrinken bij Eysbouts, gaat onder alle omstandigheden door.