Ode aan de doden

op okt 30, 18 in Parochieberichten met Reacties uitgeschakeld voor Ode aan de doden

Bij de jaarlijkse kerkhofzegening aansluitend aan het Allerzielenlof van zondag 4 november om 15 uur in de kerk van Meijel, wordt ook een nieuwe Lourdes-grot ingewijd. De afgelopen weken hebben vele vrijwilligers er samen aan meegebouwd. En is het nu ook mogelijk, om op het kerkhof het hele jaar door kaarsjes te laten branden.

In de voorafgaande dagen van donderdag 1 tot en met zaterdag 3 november is er een kop koffie in de ruimte van de Kerkhofploeg en een praatje met leden van de Avondwakegroep, zoals in eerdere jaren. En is het kerkhof zaterdagavond 3 november van 19 tot 21.30 uur verlicht met vuurkorven en lantaarntjes door de Kerkhofploeg, die het fundament van het idee van de Lourdesgrot hebben gelegd. Op zondagmiddag zingt speciaal het Herenkoor.

Het Mariabeeld komt uit de tuin van het huis van iemand, die het afgelopen jaar in Meijel overleden is. Dit beeld stond daar al achterom, in de tijd van hun ouders.