Oogstdankweekend ‘Melk & Honing’

op sep 17, 18 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Oogstdankweekend ‘Melk & Honing’

De 3-jaarlijkse grote Oogstdankviering in Meijel, is al weer in 2019. Maar in de tussenliggende jaren, is eind september ook steeds een kleinschaligere herfst-siering.

Op zaterdag 22 en zondag 23 september is in de kerk het Thema: ‘Melk & Honing’. Initiatiefnemer Frits Smedts, als lid van de vroegere zelfstandige Imkervereniging, en tegenwoordige werkgroep van het IVN, brengt dan al zijn verzamelde voorwerpen, met hulp van de Heemkundevereniging Medelo, naar het kerkgebouw.

Deze gaan dienen als siering, bij de viering met de Heimatkapelle op zaterdagavond om 19 uur.

En zondagmiddag tussen 15 en 17 uur geeft Frits Smedts zelf persoonlijk uitleg over de wereld van de bijen Nu (zoals nog steeds in het bijenpark ‘Molania’, achter het Meijelse voetbalveld). En over het verzamelen van melk, Vroeger.

Indien, evt. verdere informatie:

kapelaan Roger Maenen, tel. 06-12.92.28.34
Piet Schers (wg. Oogstdankviering Meijel 2019), tel. 06-20.99.29.40