Ook dit jaar weer paaseitjes zoeken

op apr 9, 17 in Parochieberichten met Reacties uitgeschakeld voor Ook dit jaar weer paaseitjes zoeken

Vele – ook kerkelijke – feesten zijn verweven met tradities. Zo ook het Paasfeest. De ene – meer afkomstig uit de protestantse hoek – verhaalt over de paashaas die de eieren komt brengen. In de beleving van ons katholieken zijn het de paasklokken die dit ‘zegenrijke werk’ verrichten.

In hoeverre deze verhalen anno 2017 in de jonge gezinnen nog de ronde doen, is niet duidelijk. De traditie van het paaseitjes zoeken wordt echter – ook in ons dorp op vele plekken nog in eren gehouden. Door ouders, opa’s en oma’s en …. Sinds enkele jaren ook door de parochie. Ook dit jaar is dit weer het geval. Op Tweede Paasdag – na de Dienst van 10.00 uur – trekken de kinderen na de Dienst samen met ouders, opa’s en oma’s naar de Bongerd, waar op het grasveld het ‘feest van het zoeken’ kan beginnen. Ook in de voorafgaande Dienst om 10.00 spelen kinderen een centrale rol. Deze Dienst wordt namelijk opgeluisterd door ons eigen ‘Méélse’ kinderkoor Mekiko. Natuurlijk hopen we dat zowel in de kerk als naderhand in de Bongerd veel kinderen aanwezig zijn. Terwijl de kinderen druk zijn met het verzamelen van de eitjes is er voor de volwassenen koffie of thee, verzorgd door een paar buurtbewoners. Als dan ook nog het zonnetje verschijnt, belooft het ook dit jaar weer een heerlijk half uurtje te worden.