Respectmonument op Meijels kerkhof

op okt 17, 17 in Parochieberichten met 2 Reacties

Ook Meijel heeft sinds kort haar Respectmonument. En net als de ‘Levensboom’ is ook dit monument bedacht en gerealiseerd door vrijwilligers binnen de Meijelse parochiegemeenschap. De ‘Levensboom’ die in 2013 een mooie plek kreeg in de parochiekerk houdt de gedachte levend een allen die ons in de loop der jaren ontvallen zijn. Met het nu gerealiseerde Respectmonument willen we de gedachten levend houden aan leven dat in de knop gebroken is. Vele persoonlijke verhalen liggen eraan ten grondslag. ‘Levenshart’ is de benaming. Uit ‘Eerbied voor elk mensenkind, waar met liefde op is gewacht. En hoopvol naar is uitgekeken. Maar enkel liefde is gebleven’, zo vertelt de tekst op de zuil.
Een verwoording namens de Avondwakegroep, geschreven door Harrie v.d. Berg. De vormschets van Victorien Jaspers is praktisch uit steen bewerkt samen met Francien Schers en hulpvaardige ondersteuning van Jan van Rijt.
De Kerkhofploeg heeft samen met beheerder Piet Schers de plek gekozen, midden tussen de andere kindergraven. Na alle uitgevoerde voorbereidingen van het achterliggende jaar kan de verder zorg in de toekomst met een gerust hart worden overgelaten aan deze mannen.

De steen voor het witte hart is bijeengebracht tijdens de St. Nicolaas-collecte vorig najaar en tijdens de Kerstvieringen van KBO, LKV en Zij-Actief.
De vierkante kolom met doorlopende tekst op alle zijden, is mogelijk gemaakt door Natuursteenmonumenten Stassar.

Bij de jaarlijkse kerkhofzegening, aansluitend aan het Allerzielenlof van zondag 29 oktober om 15.00 uur in de kerk, wordt ook het Respectmonument gewijd.
En net als voorgaande jaren bent u bij een bezoek aan het kerkhof in de voorafgaande dagen – van woensdag tot en met zaterdag – ook nu weer van harte welkom voor een kop koffie in de ruimte van de Kerkhofploeg. En ook ditmaal zijn hier leden van de Avondwakegroep aanwezig voor een praatje. Op zaterdagavond 28 oktober is het kerkhof van 19.00 tot 22.00 uur verlicht met vuurkorven en lantaarntjes.