Rondom onze kerststal

op dec 18, 18 in Parochieberichten met Reacties uitgeschakeld voor Rondom onze kerststal

In navolging van de herdertjes verzamelen ook wij ons de komende 3 Kerstdagen – op verschillende momenten – rondom onze nieuwe Kerststal in onze eigen ‘kathedraal van de Peel’ voordat de kerk in het nieuwe jaar een ander dak krijgt.

Ons aanbod – voor groot en klein – is divers. Maak daaruit gerust, uw eigen keuzes:

Kerstavond maandag 24 december, 17.00 uur
‘Peuterviering’

De kleintjes komen natuurlijk als eerste aan de beurt. Op deze kerstavond verzamelen ze zich om 17.00 uur op het priesterkoor rond de kribbe en de kerststal. Ouders en grootouders nemen plaats in de banken. Ook dit jaar zal het kerstverhaal worden voordragen. Kinderkoor ‘Mekiko’ zorgt met mooie kerstliedjes voor de muzikale opluistering. De Dienst duurt een half uurtje.

Kerstavond maandag 24 december, 19.30 uur
‘Gezinsviering’

Een Viering die wordt opgeluisterd door het Gelegenheidskoor samen met enkele vormelingen o.l.v. Carla Giesbertz. Ongetwijfeld gaan zijn ons ook dit jaar in klank en woord weer verrassen.

Kerstavond 24 december, 22.00 uur
‘Klassiek Kerstnachtmis’

In deze ‘stille nacht’ zullen de bekende kerstliederen weer klinken en kunt u luisteren naar het authentieke kerstverhaal. De Dienst wordt opgeluisterd door het Dames- en Herenkoor van onze parochie o.l.v. Lodewijk Holzken.

1e Kerstdag 25 december, 11.00 uur
‘Eerste Kerstdagmis’

De Dienst wordt opgeluisterd door ons Herenkoor die de traditionele Gregoriaanse gezangen van Kerstmis ten gehore zullen brengen, maar uiteraard ook enkele traditionele Kerstliederen.

1e Kerstdag 25 december, 15.00 uur
‘Kerstmiddag met Alzelééve’

Jong en oud mag zich deze middag weer veheugen op een gezellig samenzijn met de Méélse groep ‘Alzelééve’. Voor de kleintjes mogelijkheden te over om zich te amuseren: Meezingen met Alzelèève en zelfs een instrumentje bespelen. Kerstkindje kijken, een kaarsje aansteken of een versiering ophangen. En voor de volwassenen: elkaar ontmoeten bij de kerststal en persoonlijk aan elkaar de kerstwensen overbrengen.

2e Kerstdag 26 december, 11.00 uur
‘Tweede kerstdagmis’

Het Dameskoor van onze parochie luistert op deze Tweede Kerstdag de Dienst op en zal uiteraard ook enkele kerstliederen ten gehore brengen. Een H. Mis mee voorgegaan door pastor Leo Mouës van St. Jozef Wonen & Zorg.