Sinterklaasfeest in ‘Kathedraal van de Peel’

op nov 21, 16 in Parochieberichten met Reacties uitgeschakeld voor Sinterklaasfeest in ‘Kathedraal van de Peel’

sinterklaasAttentie ouders
We willen graag even de aandacht van de ouders vragen voor onderstaand bericht. In de Dienst van zaterdag 26 november a.s. om 19.00 uur zijn schutterij Sint Nicolaas en enkele Zwarte Pieten te gast in onze kerk. Het zou erg fijn zijn als vele ouders – uiteraard met hun kinderen – deze avond aanwezig zijn. Met dit artikeltje willen we jullie – en uiteraard jullie kinderen – informeren wat er deze zaterdagavond allemaal staat te gebeuren.

Verleden week kreeg kapelaan Roger dan eindelijk het verlossende mailtje uit Spanje. Het staat nu definitief vast dat de hoofdpiet en de knutselpiet op zaterdag 26 november Meijel bezoeken. Al bij al een heleboel geregel, want ze hebben het – enkele dagen voor de verjaardag van de Sint – natuurlijk razend druk. De doorslag gaf toch wel dat de Kerk in Meijel als patroonheilige Sint Nicolaas heeft. Meijel zal hun die avond tijdens de Dienst van 19.00 uur dan ook in stijl in de ‘kathedraal van de Peel’ ontvangen! Schutterij Sint Nicolaas is in vol ornaat aanwezig om samen met kapelaan Roger de Pieten te ontvangen. Maar we hopen natuurlijk dat ook heel veel Meijelse kinderen aanwezig zullen zijn in deze Dienst. Samen met papa en mama of opa en oma. Want om de kinderen en niemand anders draait het natuurlijk bij dit jaarlijkse kinderfeest.
De kinderen kunnen tijdens de Dienst in de dagkapel mooie tekeningen gaan inkleuren of bij hun (groot)ouders in de kerk blijven zitten om naar de schutterij te kijken en te luistern.
Ook kunnen de kinderen deze avond al een schoentje zetten in de kerk. Daarin moeten papa of mama dan wel een briefte leggen met de naam en adres van hun kind. Alle kinderen krijgen dan van Sinterklaas hoogstpersoonlijk een brief gestuurd wanneer ze hun gevulde schoentje weer kunnen komen ophalen. Kinderen die zaterdag 26 november niet aanwezig kunnen zijn, kunnen hun schoentje nog achter in de kerk zetten tot woensdag 30 november. En ook zij krijgen natuurlijk een bericht van de Sint wanneer ze hun schoentje weer kunnen ophalen. Ja, ja, Sint verleent erg veel service aan de kinderen in zijn geliefde Meijel.