Zondag 20 november: Marketentstertreffen in Meijel om 10.00 uur

op nov 14, 16 in Parochieberichten met Reacties uitgeschakeld voor Zondag 20 november: Marketentstertreffen in Meijel om 10.00 uur

markentensters
Velen herinneren zich ongetwijfeld nog dat een paar jaar geleden de marketentstergroep van St. Willibrordus in onze parochiekerk officieel werd geïnstalleerd. Zondag 20 november valt de Meijelse dames de eer te beurt het 26e treffen van de marketentsters te organiseren. Een grote eer voor de nog jonge groep, die op deze dag maar liefst 120 collega’s uit Belgisch en Nederlands Limburg mag ontvangen.
En zoals vaak in de schutterswereld begint ook dit officiële treffen met een Heilige Mis. Deze wel heel bijzondere Dienst begint niet zoals gebruikelijk op andere zondagen  om 11.00 uur, maar reeds om 10.00 uur. De marketentsters – of soetelaars – zoals de Belgen zeggen, worden onder de muzikale klanken van het korps van St. Willibrodus onze kerk binnen geleid. Alleen al dit schouwspel, is natuurlijk meer dan de moeite waard.
In de Dienst zal naast kapelaan Roger Maenen de deken van Thorn – vicaris Maessen – voorgaan. De Dienst wordt opgeluisterd door de Heimatkapelle, die o.a. het Limburgse Volkslied ten gehore zullen brengen
Het belooft deze zondag druk te worden in onze kerk, dus ben er op tijd bij.