Zondag 19 maart: even aandacht voor San Salvador

op mrt 1, 17 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Zondag 19 maart: even aandacht voor San Salvador

Het Midden-Amerikaans land El Salvador staat bekend om haar prachtige natuur en vruchtbare grond. Drugbendes werpen echter – met name in de steden – een donkere schaduw over het land. In de hoofdstad San Salvador vechten bendes voor de heerschappij in elke straat. Tegen elkaar en een volgende moment samen tegen de politie. De bevolking gaat er gebukt onder extreem geweld. Bedreigingen, afpersing en beroving zijn er aan de orde van de dag. Kinderen staan er constant bloot aan gevaar en de verleiding om dan ook maar lid te worden van zo’n bende.
De Vastenactie 2017 wil de mensen daar steunen in hun strijd tegen armoede en geweld. De actie ondersteunt jeugdcentra – Eilanden van Hoop – waar kinderen kunnen bouwen aan een toekomst. Eilanden van Hoop , waar een kind, kind mag zijn. En misschien bieden deze Eilanden aan deze generatie kinderen voldoende handvatten om ooit de noodzakelijke positieve veranderingen in hun vaderland te bewerkstelligen.
Vastenmaaltijd
In Meijel hebben ‘Oppe Koffie’, de Vormselwerkgroep en de parochie het initiatief genomen om de actie onder de aandacht te brengen. Dit gaat gebeuren tijdens een zogenaamde ‘Vastenmaaltijd’ op zondag 19 maart a.s. om 12.00 uur. ‘Oppe koffie’ is dan de ‘place to be’. Tijdens deze lunch (soep; diverse broodsoorten, beleg, koffie en thee) zal oud onderwijzeres Trees Brueren uit Baarlo iets vertellen over het land El Salvador en de gebruiken in dit land. Kapelaan Roger zal kort ingaan op de betekenis van vasten. Dit alles wordt ondersteund met een kort filmpje van de Vastenactie. De kinderen gaan zich intussen in de ruimte ‘Durnééve’ samen met zuster Ancilla bezig houden met het maken van kaarten. Kinderen en ouders kunnen aansluitend samen mooie teksten op deze kaarten zetten, waarbij het begrip vasten natuurlijk een mooie inspiratiebron zal zijn. Deze kaarten zullen dan tot na Pasen onze kerk sieren. We willen daarmee duidelijk maken dat vasten iets van ons allemaal is en ook in onze moderne tijd nog steeds heel zinvol is.
Rond 13.30 verzorgt ons kinderkoor Mekiko nog een kort optreden en dat zal ook ditmaal zeker verrassend zijn.
De vormelingen (de jongens en meisjes die dit jaar het Vormsel ontvangen) zijn onze ‘eregasten’ en krijgen net als hun aanwezige broertjes en zusjes deze lunch gratis aangeboden. De volwassenen betalen hiervoor € 9,50. U mag er overigens van uitgaan dat deze lunchbijeenkomst rond 14.00 uur is afgelopen. Er is dus voldoende ruimte om op deze zondag ook nog andere dingen te ondernemen. I.v.m. de verdere organisatie is opgave vooraf noodzakelijk. Neem daarvoor contact op met de secretaris van het parochieplatform mw. Joke Hölscher, telefoon: 466.3162 . Mailen kan ook: joke.holscher@gmail.com. Opgave is mogelijk tot en met maandag 13 maart a.s. Hou er wel rekening mee dat er maar plaats is voor maximaal 35 personen. Wilt u dus verzekert zijn van een plekje, wees er dan snel bij!