2 april 2017, Peel en Maas wandelt voor San Salvador

op feb 1, 17 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor 2 april 2017, Peel en Maas wandelt voor San Salvador

In het kader van de Vastenactie 2017 gaan we met heel Peel en Maas, wandelen ‘met passie’ voor San Salvador. Niet om geld op te halen,  maar om op een sportieve manier, “Eilanden van Hoop in San Salvador”, onder de aandacht te brengen.

San Salvador, een van de steden in El Salvador die gebukt gaan onder extreem veel geweld door criminele bendes. Mensen worden bedreigd, afgeperst en beroofd. Buiten kindercentra, staan de kinderen constant bloot aan gevaar en de verleiding om ook lid te worden van de bendes . Elk jeugdcentrum is zo’n Eiland van Hoop in San Salvador, dat kan helpen de kinderen  veiligheid te bieden en kind te laten zijn! Ook kan zo’n centrum aan de kinderen  handvatten  geven om zich zelf te ontwikkelen, zodat ze later positieve veranderingen in hun samenleving kunnen bewerkstelligen.

Op 2 april gaan we hier voor wandelen: om 12.30 uur starten we met wandelen via knooppunten vanuit de kerk in Panningen, 5,10 of 15 km, naar andere tussenliggende kerken. In de kerken wordt gezorgd voor warme dranken, fris en een versnapering

Alle routes eindigen bij restaurant “ De Houberije”, in Panningen, waar we koffie- thee en soep serveren.

Deelname kost €5 per persoon, wat over blijft doneren we aan de Vastenactie.

U kunt zich opgeven tot 26 maart door een email te sturen, met het aantal personen en of u de 5, 10 of 15 km wilt lopen,  naar: peelenmaaswandeltvoorsansalvador@outlook.com. Of via telefoonnummer: 0623529280. Ook voor vragen kunt u hier terecht.

Meer informatie volgt op posters in de kerken van Peel en Maas, in de regionale kranten en op de website van uw parochie.

En voor meer informatie over de Vastenactie 2017, kunt u kijken op www.vastenactie.nl