Actuele informatie Woe. 25 maart

op mrt 25, 20 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Actuele informatie Woe. 25 maart

• Afkondiging: Kerkelijk Afscheid is genomen op deze wo. 25 mrt. om 10.30 uur van Miet Doensen-Vestjens (93jr), Molenbaan 4. Met een korte, besloten dienst in de kerk. Aansluitend is zij begraven bij haar man Peter Doensen (oude kerkhof). Er zijn Prentjes gemaakt. Beschikbaar overdag, bij de Levensboom in de kerk.

• Herhaalde Mededeling: ALLE publieke vieringen zijn verplicht afgelast tot en met Pinksteren (31 mei). Dit was eerder, tot en met Tweede Paasdag (13 april).
• Mededeling:
Parochianen die gewend zijn, op donderdag naar de H. Mis i.d. dagkapel te gaan, kunnen naar keuze morgen om 9.00 uur komen voor een korte toelichting.

• Uitleg: De Raad van Kerken heeft, net als vorige woensdag opgeroepen, de klokken ook deze 2de week vanaf 19 uur een kwartier lang te luiden, als Teken van Hoop.
De parochie Meijel doet, net als vorige week, niet mee. Vanwege dezelfde redenering: bij ons luiden de kerkklokken op dit moment elke dag, om 18.15 uur met een Bericht van Overlijden. En ook luidt bij een katholieke kerk, de Mariaklok elke morgen, daarnaast in de middag om 12 uur (vandaag met het Onze Vader, samen met de Paus), en al om 18.00 uur. Zeker op deze woensdag, het Mariafeest: dat de Engel de Blijde Boodschap brengt, aan Maria. Vandaag over 9 maanden, is het Kerstmis (25mrt-25dec). De dagelijkse Maria-klok, ook om 18 uur dat dit bericht wordt geplaatst, heeft te maken juist met dit Evangelieverhaal: de klok wordt genoemd, de ‘Angelus’: de Engel, brengt een bericht.
Drie keer luiden, binnen 1 klokuur, werkt op dit moment verwarrend. Natuurlijk delen wij wel in de boodschap van Hoop. O.a. met het ‘witte’ licht van de kerk, met de actie ‘Light the Sky’ als steun aan de Zorg. Daar konden andere kerken, weer niet aan deelnemen.
• Tip: Denk eraan dat komend Weekend, de Klok vooruitgaat – naar de zomertijd.