Bericht voor de ouders i.v.m. Pasen

op mrt 15, 16 in Parochieberichten met Reacties uitgeschakeld voor Bericht voor de ouders i.v.m. Pasen

Tekst pasen

Pasen en Kerstmis zijn van oudsher de belangrijkste christelijke feesten. Ook in onze parochie wordt hieraan van oudsher extra aandacht besteed. Met name de laatste jaren proberen we ook de kinderen hierbij extra te betrekken. Wij willen de ouders van jonge kinderen dat ook graag op onderstaand bericht attenderen.

Tekst pasen 2

Het startpunt voor deze bijzonder activiteiten ligt bij Palmzondag; de eerste dag van de Goede week. We herdenken dan dat Jezus – gezeten op een veulen – zijn blijde intocht maakte in Jeruzalem. Hij werd enthousiast begroet door een grote schare – met palmtakken zwaaiende – mensen. Rond die palmtakken is ook de kinderactiviteit op deze palmzondag – 20 maart – opgebouwd. Tijdens de Hoogmis van 11.00 uur gaan de kinderen een mooie Palmpasenstok maken, die tot Pinksteren een mooi plaatsje krijgt op het priesterkoor. Aan het einde van de Dienst komen de kinderen opnieuw in actie: ze reiken dan de traditionele palmtakjes uit aan de Kerkgangers.

Tekst pasen 4

De Dienst om 10.00 uur wordt opgeluisterd door ons enige, echte Meijelse Kinderkoor Mekiko. Natuurlijk zijn ook alle niet-zingende kinderen van harte welkom. Een welkom dat uiteraard ook geldt voor alle ouders. Na afloop wacht de kinderen nog een verrassing. We gaan paaseieren zoeken op het vlakbij gelegen grasveld in de Bongerd. De kinderen lopen er samen naartoe, met in hun midden de versierde palmpasenstok. Terwijl de kinderen de eitjes gaan verzamelen is er voor de volwassenen koffie en thee. En als alle eitjes gevonden zijn is er voor de kinderen natuurlijk een glaasje ranja.

Tekst paswen 5