Boodschap op DI. 2 februari

op feb 2, 21 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Boodschap op DI. 2 februari

dag 50 –harde ‘lockdown’ tot 09/02   <klik hier>

Maria Lichtmis. 2 Februari, is 40 dagen na de geboorte van Jezus. In eerdere tijden, duurde de Kersttijd daarom tot vandaag.

In Duitsland, en Beieren, is dit feest nog steeds op de dag zelf. Volgens joodse wet werd een pasgeboren jongen op de 40e dag naar de tempel gebracht. Een andere naam is dan ook: ‘Opdracht van de Heer’.

Vandaag is in de kerk een gebed gebeden over de kaarsen. Die mensen met hun eigen intenties elk dag van het jaar aanmaken bij Maria. In de kerk, en op het kerkhof.

Traditioneel worden pannenkoeken gegeten. Op twee dagen per jaar mocht nl. de plattelandsbevolking van werk of hoeve verwisselen: 11 november (Sint-Maarten), en op 2 februari. Bij die gelegenheid werden speciale ‘haardkoeken’ gebakken, en uitgedeeld.

Kapelaan Roger Maenen.