Boodschap op DI. 22 februari

Bij zowel ‘de Kieveloët’ als ‘de Kéérk’ is er geen moment over getwijfeld. Als ‘corona’ het toelaat, dan wordt ook dit jaar de Carnaval in ons dorp geopend met de traditionele Méélse Vastelaovesmis. Toen de minister vorige week dinsdag dan ook aangaf dat Nederland ‘weer open ging’, sprong hier het sein gelijk ‘van rood op groen’. Een paar telefoontjes waren vervolgens voldoende om in de hoogste versnelling de noodzakelijke voorbereidingen op te starten.
Zaterdagavond 26 februari            Vastelaovesmis               Aanvang 18.30 uur
Let op dit gewijzigde aanvangsuur: 18.30 uur en niet zoals gebruikelijk om 19.00 uur. Om u te verzekeren van een plek en getuige te kunnen zijn van de grootse binnenkomst van onze Méélse Vastlaovesgezelsjappen, onder de muzikale begeleiding van Die Heimat Kapelle, is het raadzaam om tijdig aanwezig te zijn. In afwachting van deze binnenkomst zal in de kerk Méélse Vastelaovesmuziek klinken (verder lezen? klik op “Lees meer”)

Thema van de Dienst: Verbondenheid
Toepasselijker dan dit thema kan bijna niet. Als alle coronamaatregelen van de laatste twee jaren ons iets geleerd hebben, dan is het wel dat een mens niet kan zonder contact en verbondenheid met anderen, zowel in goede als slechte tijden. Het is in grote mate bepalend voor ons geluksgevoel. Vanuit verschillende invalshoeken zullen we deze avond stilstaan bij het gekozen thema. Zoals gebruikelijk zal ook dit jaar kapelaan Roger voorgaan in deze Mis. Maar het is in de Méélse Vastelaovesmis even gebruikelijk, dat een groot gedeelte van de teksten wordt uitgesproken door leden van de Kieveloeët, de Véngneuze en de Kéjsjeut.
Als u deze avond aanwezig bent, zult u deze verbondenheid zelf ervaren, evenals het motto van de Kieveloeët voor dit jaar: ‘Gedélt geluk is dubbele vreugt’ .

Kapelaan Roger Maenen

loader