Boodschap op DO. 17 december

op dec 17, 20 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Boodschap op DO. 17 december

dag 3 –harde ‘lockdown’ tot 19/1   <klik hier>

Deze avond, over 1 week precies, is het Kerstavond. De bisschoppen hebben gisteren gezegd, dat er tussen de tijden van 17.00 uur en 7.00 uur ’s morgens, GEEN publieke vieringen mogen zijn, met mensen erbij.

De MEIJELSE oplossing is dan:

*Om de Kerstavondviering van 19.30 uur LIVE te streamen.

*En daaraan kan nu worden toegevoegd, dat ook de Eerste Kerstmorgenmis van 11.00 uur (waarbij maar 30 aangemelde aanwezigen mogen zijn), LIVE via internet zal zijn te volgen. Dit alles met hulp van mensen van Meijel24, en mogelijk gemaakt door Roland van den Boom, die dit ook dit jaar heeft ingezet bij uitvaartbegeleidingen.

*I.p.v. de Peuter-Kerstavondviering van 17.00 uur, zal er een Youtube-opname worden gemaakt met hulp van Floris Hölscher. Door Yvonne van Mierlo is Bertine van Heugten, namens toneelvereniging COM, gisteravond bereid gevonden om voor de camera een korte Kerstvertelling te doen bij de Kerststal, die de kerkhofploeg, juist dit jaar, met nog meer aandacht heeft opgebouwd. En met rondom, mooie groene kerstbomen van Nol Koopmans en zijn vrouw. En met enkele, wat oudere kinderen van kinderkoor Mekiko olv. Corneeltje Luijten, die Kerstliedjes zingen. Beschikbaar, vanaf 24/12, 17.00 uur op de parochieweblog.

*En natuurlijk is de kerk open, om naar deze Kerststal te komen kijken: elke Kerstdag, van 12 tot 17 uur. An Hanssen zorgt voor voldoende kaarsjes als lichtpuntje.

Kapelaan Roger Maenen.