Ceciliaviering koren

op dec 4, 16 in Parochieberichten met Reacties uitgeschakeld voor Ceciliaviering koren

ceciliaviering

Onze beide koren luisterde deze zondagmorgen de Dienst niet op vanaf hun vaste plek achter in de kerk maar vanaf het priesterkoor. Of zoals kapelaan Roger het verwoordde: “Niet vanuit hun skybox, maar vanuit de Engelenbak…”. Het was dan ook een heel bijzondere viering. Maar liefst twee bijzondere heiligen stonden centraal. Sint Nicolaas, patroonheilige van onze parochie en Sint Cecilia, patroonheilige van de koren. Het leek er wel op of de beide heiligen een duit in het zakje wilden doen, door te zorgen voor een prachtige entourage. Onze koorleden stonden in hun Engelenbak in het volle licht van de najaarszon dat door de gebrandschilderde ramen prachtig naar binnen viel.
En de hele Dienst fladderde daar boven het priesterkoor een vlinder rond. Of de vlinder daar ‘rondhing’ om te luisteren naar de mooie koormuziek of vanwege de weldadige warmte van het zonlicht weten we natuurlijk niet. Hoewel… het zou hem ook wel eens om een combinatie van beiden hebben kunnen gaan!