Dagelijkse INFO DI. 10 november

op nov 10, 20 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Dagelijkse INFO DI. 10 november

In de (buur)parochie Sint-Nicolaas Heythuysen, is dit weekend een speciaalgemaakt Altaarstuk (‘retable’) geplaatst. Een soort beeldverhaal, waarin 9 schilderijen zijn verwerkt –teruggevoerd naar de oorspronkelijke vertelling.

Voor het kunstwerk staat een Brievenbus. Waarin kinderen in de november en decembermaand brieven en tekeningen kunnen stoppen. Die allemaal, stuk voor stuk, worden beantwoord.

En de overige 10 maanden kunnen gelovigen (‘kinderen van God’) er gebedsvragen in doen. Waarbij dan, tot de patroon Sint Nicolaas, in de parochie samen wordt gebeden.

Het is voor het eerst in  ruim 100 jaar, dat er weer voor een kerk een retabel door een kunstenaar is gemaakt. Met steun van vele “weldoeners” (‘crowdfunding’ in de hedendaagse taal).