Dagelijkse INFO DI. 11 augustus

op aug 11, 20 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Dagelijkse INFO DI. 11 augustus

‘N ZOMERSE EXCURSIE (26).

Vandaag, 11 augustus, is de dag van de H. Clara- van Assisi.

Zij volgde Franciscus, van Assisi. Net als hij, geboren in een rijke handelsfamilie verkoos zij –met de armoede- een andere vorm, van levensrijkdom.
Haar kloosternaam, Clara, betekent ‘helder licht’. In onze taal, spreken we ook over ‘klaar’ weer. En in Limburg is het gebruik bekend, om een ‘worst te brengen aan Clara’ –om te vragen om mooi, helder weer voor een bepaalde dag. Clara, van wie de sterfdag 11 augustus was, keek vooral uit naar het eeuwig Licht in de hemel.

De Aanbidding in de kerk, was daarbij voor haar belangrijk.
Bij haar aards graf, is in Assisi een eigen kerk gebouwd boven op de berg, die opvalt door een grote helderheid. En klare, architectonische lijnen.

Heel bijzonder ook, in een bloemvormig rond raam bij de Hoofd-ingang, waardoor het Daglicht naar binnen valt.

( reizen in deze maanden is misschien nog niet voor iedereen makkelijk. Daarom komen enkele virtuele Dagtrips in juli en augustus vanuit Meijel op de weblog )