Dagelijkse INFO DI. 18 augustus

op aug 18, 20 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Dagelijkse INFO DI. 18 augustus

In Frankrijk (het land waar Vincent van Gogh een belangrijk deel van zijn schildersleven heeft gewoond) vindt op dit moment een unieke Maria-gebeurtenis plaats.

Op de landkaart, is tussen verschillende verschijningsplaatsen zoals Lourdes, Parijs (Rue de Bac) en La Salette, een route uitgetekend, die de letter ‘M’ vormt.

 

Vanuit de onderste 2 zuidelijke vertrekpunten is allebei een koets, met op de kar een Mariabeeld, beginnen te rijden. In 107 dagen tijd, met wandelingen van steeds 15 kilometer, komen de 2 stromen uiteindelijk in september in het middelpunt (Pellevoisin) samen. Groepen wandelaars begeleiden steeds een stuk, de kar met koets. Afgelopen weekend was de stroom via de oost-kant, op de belangrijkste Maria-dag juist in Parijs.

De brand in de Notre Dame (Onze Lieve Vrouw)basiliek in de hoofdstad, van april 2019, is de aanleiding van deze stoet. Het Mariabeeld komt in deze zomervakantiemaanden, door alle bisdommen. En vele, vele dorpen. Vergelijkbaar, zoals de Tour de France.

Voor sommigen zal dit een herinnering oproepen, aan de tocht die het Sterre der Zee-beeld ooit door heel Limburg heeft gemaakt. En een aantal jaren geleden hebben we vanuit de parochie Meijel, met Huub Grommen, ook wel het idee gehad om in mei met een huifkar op de 1ste maandag in mei naar Ommel te gaan. Voor impressies, van de Franse tocht < KLIK HIER >

Pin It

Related Posts

Comments are closed.

« »

Scroll to top