Dagelijkse INFO DI. 7 april

op apr 7, 20 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Dagelijkse INFO DI. 7 april

Ook bij de Witte Donderdagviering, het allereerste begin van de Eucharistie, is het dit jaar niet mogelijk om de H. Mis te mogen vieren met mensen aanwezig. Meijel was in 2020 eigenlijk Gastgever voor de Buurparochies van het Sint-Vincentiuscluster. Het Herenkoor, waarvan Peter Tijssen als lid zondag 04/04 helaas is overleden in het zkh. van Maastricht, zou dan de passende Gregoriaanse gezangen van die avond hebben gezongen. De H. Mis wordt in de besloten kerk toch opgedragen door kapelaan, samen met pastoor Peter van der Horst en kapelaan Piet Houben. Met inachtneming van de daarbij geldende voorschriften voor de priesters. De Priesterkelk van pastoor Jan Schoenmakers, die op 1 juli is overleden (net als Peter Tijssen, op 75jarige leeftijd) wordt bewust bij deze H. Mis gebruikt.

De H. Olieën, die nodig zijn bij een H. Doopsel, het H. Vormsel en de H. Ziekenzalving worden jaarlijks op de woensdagavond voor Witte Donderdag in de kathedraal van Roermond gewijd. In aanwezigheid van de parochiepriesters, en parochievrijwilligers. Dat kan dit jaar niet. De bisschop en hulpbisschop en de vicaris-generaal , wijden in de kapel van het Bisschopshuis de Olieën. Voor ons dekenaat worden ze naar Horst gebracht. Daar zal pastoor Van der Horst ze donderdagmiddag ophalen. Donderdag-avond zijn de nieuwgewijde Olieën in Meijel aanwezig.