Dagelijkse INFO DI. 9 juni

op jun 9, 20 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Dagelijkse INFO DI. 9 juni

· Deze week is Sacramentsdag. In onze buurlanden België en Duitsland wordt het op de echte donderdag zelf, na de Paastijd gevierd. In Nederland is de viering praktisch, in het aansluitende weekend.

In de H. Mis van donderdag 9.00 uur, én zaterdagavond 19.00 uur zal er de aandacht in Meijel aan worden gegeven.

Sacramentsprocessies zoals die soms in Zuid-Limburgse dorpen nog worden gelopen, vervallen dit corona-jaar overal helaas allemaal. Op de meeste plaatsen in de provincie, is de oorspronkelijke processie in de loop van de tijd al eerder vervallen.

· De vaste Spreekuurtijden in Meijel (en ook Grashoek en Beringe), zijn deze werkweek weer ‘opgestart’.

Dit omdat de basisscholen nu met het volledig aantal leerlingen zijn begonnen. En omdat vanaf 1 juli, over 2 weken, de Misintenties gelezen kunnen worden in de Vincentiusparochies bij de H. Missen (met 100 aanwezigen, in tegenstelling tot max.30 in juni).

Morgenavond is ook de Kerkbestuursvergadering van Juni. Nadat deze in maart, april en mei is komen te vervallen. De bestuursvergadering zal ipv. Helden in een grotere ruimte bij de kerk in Panningen zijn, ivm. de 1,5 maatregel.