Dagelijkse INFO DO. 16 juli

op jul 16, 20 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Dagelijkse INFO DO. 16 juli

‘N ZOMERSE EXCURSIE (6).

Vandaag, 16/7, is de dag van de H. Maastrichtse bisschoppen Monulfus en Gondulfus.

Zij bouwden successievelijk, boven het graf van hun voorganger Sint-Servaas, na elkaar aan een waardig kerkgebouw in Maastricht-centrum.
Toen in het buitengebied van Maastricht aan de rand met het Heuvelland, een hele nieuwe wijk werd gebouwd in 1976, kreeg de parochie daar deze 2 patroonsnamen samen: Monulfus en Gondulfus. De kerk werd bouwpastoor Frans Wiertz, de latere bisschop, samen met de nieuwe bewoners van de wijk in 5 jaar tijd gerealiseerd.

Kapelaan Roger is in deze kerk van 2008 tot 2011 priester geweest. Vanaf dec. 2019 is Mgr. De Jong er pastoor. Naast de hulpbisschop, zijn er 2 kapelaans van de Neo-catechumenale beweging. Waartoe ook de nieuwe deken van Horst-Helden behoort.

( reizen in deze maanden is misschien nog niet voor iedereen makkelijk. Daarom komen enkele virtuele Dagtrips in juli en augustus vanuit Meijel op de weblog )