Dagelijkse INFO DO. 29 oktober

op okt 29, 20 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Dagelijkse INFO DO. 29 oktober

ALLERHEILIGEN/ALLERZIELEN 2020 Meijel (in coronatijd)

In vergelijking tot de voorgaande jaren, is een aantal aspecten anders:
>>GEEN koffie of thee kan worden geserveerd op de dagen voor het weekend, aan de mensen die de graven komen verzorgen.
>>GEEN georganiseerde activiteit is er zaterdagavond. WEL worden tussen 19 en 21.30 uur vuurkorven aangemaakt. En is WEL het voorportaal van de kerk, met de Levensboom en de Mariakapel dan extra geopend.
>>WEL Zondagmorgen is om 11.00 uur de H. Mis. GEEN misintenties kunnen worden gelezen. Max. 30 aanwezigen. Aanmeldbriefje noodzakelijk (verkrijgbaar op het prikbord).
>>Zondagmiddag is er GEEN ALLERZIELENLOF in de kerk mogelijk. Ook op het kerkhof, mag GEEN georganiseerde Activiteit plaatshebben.

Om 15 uur is er bij de Afscheidsruimte WEL een korte, symbolische handeling door kapelaan: op een speciale Kaarsenstandaard worden lichtjes aangemaakt voor alle overledenen van het afgelopen jaar; en een zegening in de 4 windrichtingen/kruisvorm. Dit duurt maar enkele minuten.

Gedachtenisprentjes worden WEL gemaakt. Ze zijn vanaf zondagmiddag 1 november 15.00 uur beschikbaar bij de Levensboom.

Voor de mensen die uit voorzorg bewust zo weinig mogelijk -of niet- buiten komen, wijzen we op het Idee om een ‘VIRTUEEL’ KAARSJE voor iemand anders aan te steken.
De weblog-redactie selecteerde 5 ervan <KLIK HIER>