Dagelijkse INFO DO. 5 november

op nov 5, 20 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Dagelijkse INFO DO. 5 november

Vandaag over 1 maand precies, is het 5 december.

Buurpastoor Marcus Vankan uit Heythuysen en omgeving, heeft dit jaar een eigen boek geschreven over Sint Nicolaas. Al jaren is hij een fervent verzamelaar, van alles wat met de Goedheiligman van doen heeft.

Op 5 december 2012 was toevallig ook zijn verhuizing van de vorige parochie naar hier. In het boek schrijft hij over 1700 jaar devotie, legenden en volksgebruiken. Hij bezocht in de loop van de jaren, veel plaatsen die met het leven van Sinterklaas te maken hebben. Van Constantinopel tot de Waddeneilanden. Hij neemt de lezer mee door het leven van Sint Nicolaas. Het boek ‘Heilige Nicolaas, bruggenbouwer tussen Oost en West’ wordt op zondag 8 november gepresenteerd in –uiteraard- de Nicolaaskerk in Heythuysen en is vanaf 9 november in de boekhandel verkrijgbaar (uitgeverij Leon van Dorp).