Dagelijkse INFO DO. 9 juli

op jul 9, 20 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Dagelijkse INFO DO. 9 juli

‘N ZOMERSE EXCURSIE(2).

Vandaag, 09/07, is de dag van de Nederlandse Heiligen, de Martelaren van Gorcum.

In de kapel van de paters van Panningen (als monument, onlangs helemaal gerestaureerd) vertelt een Glas-in-lood raam hun verhaal. Dit raam is een uniek Erfgoed, zo heel dichtbij. Het raam werd vervaardigd, naar een schilderij in het Vaticaan (door atelier Nicolas en Zn.-1912). Voor een Zoek-Archief van alle Glas-in-lood ramen in heel Limburg, en de Euregio <klik hier>
Juist vandaag, op deze do. 9 juli, wordt vanuit het Catharina Convent in Utrecht, het kerkelijke erfgoed van de parochie Beringe digitaal gearchiveerd en beschreven. Vorige week is dat gedaan voor de parochie Grashoek. Voor de parochie Meijel is dit gedaan, al voor de Renovatie van het gebouw.

( reizen in deze maanden is misschien nog niet voor iedereen makkelijk. Daarom komen enkele virtuele Dagtrips in juli en augustus vanuit Meijel op de weblog )