Dagelijkse INFO MA. 10 augustus

op aug 10, 20 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Dagelijkse INFO MA. 10 augustus

*de belangrijkste Mariadag in het jaar (haar ten-Hemel-opneming) van 15 augustus, valt dit jaar op een zaterdag. Daarom is er op die dag zelf komend weekend in Meijel, een extra H. Mis. En net als vorig jaar, bij de Mariagrot in de Afscheidsruimte -op het kerkhof. De begintijd van deze viering, die speciaal in het vaste Mis-schema is toegevoegd, is Aangepast: het begint om 18.00 uur ! (om 19 uur is de reguliere H.Mistijd in Grashoek). Bij deze Mariaviering in Meijel, worden persoonlijke Kruidenbusselkes (Krudwisj) aan de aanwezigen uitgedeeld. In de jaren dat er geen groot Oogstdankfeest is, worden deze verzameld door Piet Schers met hulp van enkele leden van de kerkhofploeg, en samengebonden door de bloemsiergroep van de parochie.
De H. Mis op zondagmorgen van dit weekend, komt eenmalig te vervallen.

*De LED-verlichting van de kerk, is op deze dagen met extreem grote hitte, preventief uitgeschakeld. Dit ter bescherming van het systeem, en de apparatuur.