Dagelijkse INFO MA. 18mei

op mei 18, 20 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Dagelijkse INFO MA. 18mei

Op deze dag 18 mei, 100 jaar geleden in 1920, is Paus Johannes Paulus II / Karol Wojtyla geboren.

Paus Johannes Paulus was zijn hele priesterleven lang een groot Maria-vereerder. Dat blijkt ook uit zijn gekozen Pauswapen:
de Mariablauwe kleur; de gouden hoofdletter M, die naar Maria verwijst; en de wapenspreuk:

‘Totus Tuus’ – Geheel, de Uwe.

Mooi dat deze dag in 2020, op een maandag valt. Om 19.00 uur wordt in de grote kerk de wekelijkse Rozenkrans gebeden. Voorafgaand is vanaf 18.30 uur de gebruikelijke Stille Aanbidding. Bij de Mariakapel van Meijel, hangt vanaf 2011 een Pools wandtapijt van Paus Johannes Paulus II. Het gebed is op deze meidag is tot haar Wijsheid, als Moeder van de Kerk. En tot haar, als Koningin van de Vrede.