Dagelijkse INFO MA. 6 april

op apr 6, 20 in Algemene berichten met Reacties uitgeschakeld voor Dagelijkse INFO MA. 6 april

De H. Rozenkrans vanavond om 19.00 uur, voorgebeden in de grote kerk door kapelaan, vindt gewoon doorgang. En ook de Stille Aanbidding voorafgaand, om 18.30 uur. De dinsdagse Ochtendmis morgen Vervalt, verplicht.

De kleuren aan de buitenkant van de kerk, zijn elke avond aangepast bij deze Goede Week voor Pasen. Gisteravond, Palmzondag was de kerktoren Rood; maar de rest bewust donker gelaten. Vanavond, dinsdag en woensdag, is het: Paars.

Witte Donderdag, spreekt voor zich.

Op de Goede Vrijdag, met het Lijden van Jezus, maar ook zijn wegschenking in Liefde, en het Kostbaar Bloed, is het Rood. En de kerk deels donker.

Paaszaterdag, bij de grafrust, is het Paars.

Paaszondag, en vanaf dan de hele verdere tijd tot en met Pinksteren: helder Wit. Deze hele periode, t/m 31 mei mag er nog steeds geen H. Mis worden gelezen met mensen erbij. De kapelaan draagt wel elke dag de H. Mis op, aan een zij-altaar.